NAMJEŠTANJE U SLOVENIJI

Polovanec o namještanju: Policija me pitala o detaljima spornih utakmica

U fokusu javnosti se, prema pisanju slovenskih medija, našla i utakmica pretkola Lige prvaka između Dinama i Luke Koper u kojoj je hrvatski prvak sredinom srpnja pobijedio na Maksimiru 5-1

ZAGREB - Slovenska policija prekinula je u srijedu trening tamošnjeg prvoligaša Luka Koper kako bi ispitala Kristijana Polovaneca, bivšeg nogometaša Dinama, te njegove suigrače Amira Kariča i Mirana Pavlina.

Riječ je o istrazi oko namještanja utakmica, a u fokusu javnosti se, prema pisanju slovenskih medija, našla i utakmica pretkola Lige prvaka između Dinama i Luke Koper u kojoj je hrvatski prvak sredinom srpnja pobijedio na Maksimiru 5-1.

‘Ne smijem govoriti’

- Došli su na trening i postavili mi nekoliko pitanja u vezi istrage oko namještanja utakmica. Cijeli razgovor trajao je 15-ak minuta - priznao nam je Kristijan Polovanec. Bivši nogometaš Dinama nije htio ulaziti u detalje razgovora s policijskim istražiteljima.

- Ne znam jel' smijem govoriti - pravdao se Polovanec koji je negirao kako je u statusu osumnjičenika za namještanje nogometnih rezultata.

- Samo su me pitali o detaljima spornih utakmica.

Koje su to utakmice sporne Polovanec nije htio otkriti. Međutim, mediji u susjednoj državi su brže bolje "bacili" oko na utakmicu pretkola Lige prvaka. Podsjetimo, Dinamo je u Maksimiru gubio 1-0, da bi u sat vremena čak pet puta matirao prvaka Slovenije i odškrinuo vrata 3. pretkola Lige prvaka. Takva lakoća izazvala je burnu reakciju u svlačionici gostiju, a u kojoj je prednjačio proslavljeni slovenski reprezentativac Miran Pavlin.

Ogorčeni Pavlin

On je tada pred suigračima optužio Polovaneca da je igrao ispod svojih mogućnosti, a malo kasnije je novinarima otkrio da napušta klub bez da je naveo konkretan razlog za svoju odluku.

Koliko je Pavlin, koji u Luki Koper, osim što igra, obnaša i funkciju sportskog direktora, bio ogorčen sugerira i činjenica kako se tada iz Zagreba nije vratio s momčadi u Koper već je uzeo taksi.

Pavlin je tijekom zagrebačke utakmice ušao i u verbalni konflikt s trenerom Okčićem koji ga je u završnici dvoboja zamjenio.

Delo: Ovo je nastavak istrage

Slovenski dnevnik Delo ne spominje konkretne utakmice, pa ni nama zanimljivu Koper - Dinamo. Delo napominje da je pretres u Kopru tek početak češljanja slovenskih klubova.

“Akcija nije ni približno tako spektakularna kao lipanjska u Hrvatskoj. Čini se da je ovo njezin slovenski nastavak”. (tp)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:38