ODABRANA NAJMOMČAD

Pola Barcelone u Uefinoj idealnoj momčadi 2009.

 Reuters

Više od četiri milijuna glasova podijelilo je 320.000 registriranih korisnika na službenim internetskim stranicama Europske nogometne federacije (UEFA) glasujući za naj-momčad 2009. godine.

Riječ je o porastu broja glasova za gotovo 30% u odnosu na 2008. godinu.

U idealnoj su momčadi tako završila šestorica nogometaša Barcelone, dok je trenerom godine proglašen još jedan pojedinac iz Barcelone, Josep Guardiola.

Na golu je po treći put Iker Casillas, ofenzivno nastrojeni vezni red predvode Realovi Kaka i Ronaldo, a dominaciju igrača iz Primere, kojih je u izboru čak devet, razbili su tek John Terry i Patrice Evra.

Jednom će članu momčadi UEFA na račun uplatiti 100.000 eura. Taj će iznos isti potom proslijediti na račun Međunarodnog odbora Crvenog križa.

Najbolja nogometna momčad 2009. godine po izboru posjetitelja Uefa.coma:

Iker Casillas (Real Madrid CF i Španjolska); Daniel Alves (FC Barcelona i Brazil), John Terry (Chelsea FC i Engleska), Carles Puyol (FC Barcelona i Španjolska), Patrice Evra (Manchester United FC i Francuska); Cristiano Ronaldo (Manchester United FC/Real Madrid CF i Portugal), Xavi Hernández (FC Barcelona i Španjolska), Kaká (AC Milan/Real Madrid CF i Brazil), Andrés Iniesta (FC Barcelona i Španjolska); Lionel Messi (FC Barcelona i Argentina), Zlatan Ibrahimović (FC Internazionale Milano/FC Barcelona i Švedska).

Trener: Josep Guardiola (FC Barcelona i Španjolska)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:15