TUŽAN ZBOG REMIJA

POKLEPOVIĆ 'Šanse za prolaz su još uvijek podjednake. Bili smo bolji od Splita, ali nema rezultata...'

'Sudac je prekidao igru i kada treba i kada ne treba. Kada sudac usmjerava rezultat, a ne igru to nije dobro'
 Jakov Prkic / CROPIX

Nakon 1:1 nije bilo pretjeranog zadovoljstva ni na jednoj strani. Split je ipak propustio zadržati vodstvo, propustio je zabiti i drugi gol za pobjedu, dok je Hajduk kod kuće odigrao tek mršavih 1:1, iako je bio bolji rival u najvećem dijelu susretu, dominantniji.

- Mi smo i bez trapula napravili dobru igru, bolju nego Split, ali ne i dobar rezultat. Nije to dobra utjeha, ipak je rezultat taj koji privlači. Ovo je ipak tek prvo poluvrijeme. Šanse za prolaz u finale su još uvijek podjednake – procijenio je na presici nakon susreta trener Hajduka Stanko Poklepović.

Međutim, izveo je Špaco na teren jednu od najstarijih momčadi Hajduka u posljednje vrijeme, s čak 26 godina u prosjeku. Na klupi su ostali Hajdukovi dragulji Vlašić i Balić, ušli su u nastavku susreta.

- To je dobar znak. Najbolji se rezultati postižu u tim godinama. Nama je ovaj rezultat neophodan, pokušavamo do njega doći. Nismo pritom zapustili igrače koji su mladi, prema njima imamo pravilan odnos i pristup. Ja sam išao na tu kartu, da idemo sa sastavom koji može podnijeti teret ovih igara – pojasnio je Poklepović koji se nakon susreta zadržao u razgovoru sa sucima. Nije bio zadovoljan dijeljenjem pravde Domagoja Vučkova.

- Rekao sam im samo da to nije bilo dobro suđenje. Sudac je prekidao igru i kada treba i kada ne treba. Kada sudac usmjerava rezultat, a ne igru to nije dobro. Ovdje sudac nije štitio igru.

Mogao je ipak Rog donijeti pobjedu Splitu?

- Koliko se nama takvih prilika dogodilo pa nismo zabili. Može se dogoditi da pogriješimo. Imali smo mi mnogo takvih prilika koje su bile mrvljenje, pa nitko ne zna špicom riješiti situaciju... Moramo to prihvatiti – rekao je Poklepović.

Nedostajalo je ubačaja s bokova. Jozinović je zakazao?

- Nije jedini. Jučer smo na treningu napravili 30-40 centaršuteva s lijeve i desne strane, a danas nijedan. Štimaš nogu na treningu, ali ništa. To me jako pogađa. Štimali smo nogu i njemu, i ovome na desnoj strani, pa na utakmici ništa.

Jeste li i dalje optimist po pitanju finala?

- Apsolutno. Ako smo mi pokazali bolju igru onda je za vjerovati da će jednom donijeti bolji rezultat – vjeruje Poklepović.

Split nije bio konkretan kao u subotnjem prvenstvenom susretu (pobjeda 2:1), ali opet se s Poljuda vratio neporažen.

- Rezultatom moram biti prezadovoljan. Hajduk je bio bolja momčad, imao je puno više inicijative. Ipak smo mi imali jednu stopostotnu prigodu, da smo to realizirali onda bismo mi bili bliže finalu. Ovako je ostala još jedna utakmica na Parku mladeži pred koju su šanse 50:50 – procijenio je trener Splita Zoran Vulić.

Za razliku od subotnjeg susreta ovaj put je jedanaesterac za Split izveo Erceg, a ne Cikalleshi koji je zabio u prvenstvu? Kasnije se Erceg i ozljedio?

- Ante je osjetio aduktor koji je već operirao. Nadamo se najboljem, da nije u pitanju teža ozljeda. Normalno je da ako si šutirao jedanaesterac u subotu, da drugi put šutira drugi igrač. Bio je Erceg možda i naš najbolji igrač, osjećao se dobro i izveo je jedanaesterac. Uvijek to prepuštam igraču – pojasnio je Vulić.

Galović je na papiru bio treći Splitov stoper, ali na desnom beku. Hajduk je pak svog trećeg stopera, Nižića, uvrstio u vezni red?

- Nije mi to bilo iznenađenje. Očekivali smo Hajduka sa tri stopera. Momak je odigrao solidnu rolu – smatra Vulić kojeg je dočekalo i pitanje bi li on igrao s tri stopera u momčadi u utakmici o kojoj ovisi cijela sezona da je na mjestu trenera Hajduka.

- Nije Hajduk igrao sa tri stopera, nego 4-1-4-1 odnosno 4-1-3-2. Bio je to dobar potez trenera. Nižić bio jedan od boljih igrača Hajduka.

Uzvrat u Parku mladeži?

- Tko bude pametniji i imao više strpljenja igrat će u finalu – uvjeren je Vulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:09