ŠPACO APELIRA

Poklepović: Nemojmo paliti vatru, nego igrajmo nogomet

 Andrija Lučić / Cropix

Stanko Poklepović apelira da se derbi odigra na dostojanstvenoj i kulturnoj razini, a na fair ponašanje poziva igrače, ali i publiku, klupske čelnike te novinare .

- Nepotrebno se sije vatra. Ne očekujte od mene da komentiram bilo čije izjave i prijetnje. Poštujem Dinamo, njihove igrače i funkcionere, a zanima me samo ono što će se događati na terenu. Očekujem uravnoteženu utakmicu, iako Dinamo ima veliku bodovnu prednost u prvenstvu te predstavlja apsolutni autoritet u okvirima hrvatskog nogometa.

Poklepović kaže da razmišlja o tome hoće li se modrima suprostaviti s jednim ili dvojicom klasičnih napadača.

S kojom dvojicom, logično je pitanje.

- Odlučio sam, ali neću vam reći - zagonetno odgovara Špaco.

Dosad je Vukušić figurirao kao prva punta, a Ibričić je igrao nešto povučeniju ulogu. Tako bi trebalo biti i u Maksimiru jer mogući ulazak Ahmada Sharbinija da zaigra u tandemu s Vukušićem izazvao bi nove pretumbacije u kojima ne bi bilo mjesto za jednog iz terceta: Ibričić, Anas Sharbini, Tomasov. A jedan od glavnih Poklepovićevih postulata je - standardnost.

Na zadnjem treningu Poklepović je uvježbavao realizaciju, ali nije bio oduševljen onim što je vidio. Izgubio je glas objašnjavajući igračima da traži brzu tranziciju i protok lopte te sigurniju egzekuciju. Realizacija je akutni problem.

- Svašta se može govoriti u najavama ovakvih utakmica, a tko će ga kome zabiti, to ćemo vidjeti - govori Špaco.

Problem je sa Skokom koji nije do kraja zaliječio ozljedu, ali se ipak računa da će igrati.

Poklepović izuzetno cijeni Dinamovu momčad pa na pitanje o tome tko su njihovi najjači aduti odgovara nabrajajući postavu modrih:

- Svi, od Etta, Barbarića, Kovača, Ibaneza...

Također komplimentima obasipa trenera Jurčića:

- Jurčić se razvio u vrlo solidnog trenera.

Poklepović nije od trenera koji će unaprijed najavljivati pobjedu, nego ima drugačiji pristup.

- Tražit ću igru kao što sam tražio protiv Lokomotive, ali smo se tada vratili poklopljeni ušima.

Hajduk je bio jači od Dinama i bez braće Sharbini

Rejin Hajduk slavio je pobjedu 2-1 protiv Jurčićeva Dinama prošle jeseni u derbiju odigranom na Poljudu 31. listopada. Bio je to po mnogočemu poseban derbi. Na tribinama tri tisuće gledatelja, bez najžešćih navijača, Torcida je bojkotirala dolazak na Poljud, navijali su na Starom placu.

Hajduk je je poveo autogolom Lovrena, izjednačio je Sivonjić u nadoknadi prvog poluvremena da bi pobjedu Splićanima osigurao Strinić golom u 48. minuti.

Reja je pobijedio Dinama bez braće Sharbini, Anas je pauzirao zbog kartona, a Ahmad je bio nespreman. U odnosu na današnji kadar iz udarnih 11 nedostaje Vejić koji je tada zapovijedao obranom te brazilski centarfor Paraiba.

Pet sušnih godina Hajduka, a zadnji Kup iz 2003. godine

Hajduk prolazi dugo sušno razdoblje bez trofeja. Vrijeme je apsolutne dominacije Dinama u okvirima hrvatskog nogometa. Od zadnjeg Hajdukova naslova prvaka Hrvatske prolazi već peta godina, Splićani su trijumfirali 2005. i otad su bez šampionskog slavlja. Zadnji trofej u Kup datira iz još davnijih vremena, iz 2003. godine.

U vitrinama Hajduka nalazi se 17 titula nacionalnog prvaka, 13 trofeja u nacionalnom kupu i 5 trofeja osvajača Superkupa. Uz spomenute trofeje splitski klub može se podičiti da je triput igrao u četvrtfinalu europske Lige prvaka (Kup prvaka), po jednom u polufinalu i četvrtfinalu Kupa pobjednika kupova te po jednom u polufinalu i četvrfinalu Kupa Uefa. No to su “tempi passati”, danas Hajduk traži put do utješne nagrade...

Torcida obećava glasnu podršku s tribina

Hajduk će imati glasnu podršku navijača na Maksimiru. Kao što je i običaj kad se igra najveći hrvatski derbi, Hajdukovi navijači organizirano stižu iz Splita, ali i drugih dijelova Hrvatske. Očekuje se da će na južnoj tribini stadiona u Maksimiru biti najmanje dvije, tri tisuće torcidaša. Obećavaju glasnu podršku i priželjkuju pobjedu Hajduka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 11:30