DRUGI OVE SEZONE

Pogodak Mate Bilića presudio Espanyolu

Prvu pobjedu u gostima je ove sezone izborio Athletic Bilbao koji je slavio kod Racing Santandera 2-0
Sporting Gijon's Mate Bilic kisses his jersey after scoring a goal against Mallorca during their Spanish first division soccer league match at El Molinon stadium in Gijon October 4, 2009. REUTERS/Felix Ordonez (SPAIN SPORT SOCCER)
 Reuters

Mate Bilić, hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Sportinga iz Gijona, postigao je jedini pogodak na utakmici protiv Espanyola, ogledu 10. kola španjolske Primere.

Već u 3. minuti se Bilić najbolje snašao u suparničkom šesnaestercu, te je laganim trzajem prevario suparničkog vratara, Kamenoga, za 1-0, što se na kraju pokazalo jedinim pogotkom na ogledu.

Sporting je igrao samo s jednim napadačem u formaciji (Bilić), koji je na terenu proveo svih 90 minuta i bio najveća opasnost za suparnika. Treća je ovo domaća pobjeda Sportinga u sezoni, a u pet dosadašnjih utakmica su kao domaćini primili samo dva pogotka. Manje od njih je primila samo Mallorca (jedan pogodak).

Bio je ovo drugi prvenstveni pogodak hrvatskog reprezentativca.

Prvu pobjedu u gostima je ove sezone izborio Athletic Bilbao koji je slavio kod Racing Santandera 2-0.

Primera, 10. kolo:

Sporting Gijon - Espanyol 1-0 (Bilić 3)

Almeria - Osasuna 2-0 (Josetxo 1-ag, Uche 89)

Racing Santander - Athletic Bilbao 0-2 (Gurpegi 31, Iraola 75-11m)

Valladolid - Xerez 0-0

Valencia - Zaragoza (kasnije)

Sevilla - Villarreal (kasnije)

Redoslijed: 1. Barcelona 26, 2. Real Madrid 25, 3. Sevilla 19 (-1), 4. Deportivo 19, 5. Valencia 18 (-1), 6. Mallorca 17, 7. Sporting 13...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:52