PREMIERSHIP

Pobjeda Chelsea 6-0, hat-trick Walcotta, Tottenhamu tri boda u gostima

Nogometaši Tottenhama ostvarili su prvu pobjedu ove sezone. U 2. kolu Premiershipa Spursi su u gostima svladali Stoke s 2-1
Tottenham Hotspurs Gareth Bale, left, celebrates scoring his teams first goal during their English Premier League soccer match against Stoke City at the Britannia stadium, Stoke, England. Saturday, Aug. 21, 2010. (AP Photo/Simon Dawson)**NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE (FAPL) LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL [email protected] FOR DETAILS **
 AP

Nogometaši Tottenhama ostvarili su prvu pobjedu ove sezone u službenoj utakmici. U 2. kolu Premiershipa Spursi su u gostima svladali Stoke City s 2-1.

Od hrvatskih je nogometaša na stadionu Britannia zaigrao samo Vedran Ćorluka koji je na terenu proveo svih 90 minuta. Niko Kranjčar nije ulazio u igru, a Luke Modrića uopće nije bilo u kadru zbog ozljede zadobivena u prvom dvoboju 4. pretkola Lige prvaka u kojem je Tottenham poražen kod švicarskih Young Boysa (3-2).

Momčad Harryja Redknappa je povela u 20. minuti. Ryan Shawcross je pokušao s crte izbiti loptu koju je uputio Peter Crouch, ali pogodio je Garetha Balea od kojeg se lopta odbila u mrežu. Pet minuta kasnije izjednačio je Ricardo Fuller koji je iskoristio zbunjenost Tottenhamove obrane nakon kornera. Na novi se gol, pokazalo se i odlučujući, čekalo novih pet minuta, a strijelac za londonski klub ponovno je bio Bale koji je pogodio iz sjajnog voleja, lijevom nogom, iskosa s lijeve strane.

U posljednjoj minuti dvoboja Jonathan Walters je glavom pucao prema vratima Tottenhama, dojam je da je lopta prešla gol-crtu, ali suci su pustili igru dalje.

Odlični Theo Walcott s tri je zgoditka predvodio Arsenal do visoke pobjede 6-0 protiv novaka u Premierligi Blackpoola. Mladić kojeg Fabio Capello nije želio voditi na Mundijal u Južnu Afriku pogađao je u 12., 39. i 58. minuti. Strijelci su u subotu na Emiratesu bili i Andrej Aršavin, Abou Diaby i Marouane Chamakh, a Arsenalovoj je uvjerljivosti svakako pogodovao crveni karton gostujućeg braniča Iana Evatta u 31. minuti.

Blackburn je s 2-1 poražen u gostima kod Birminghama, a Nikola Kalinić je za Roverse igrao do 84. minute kada ga je zamijenio David Hoilett. Treba spomenuti da je jedanaesterac za goste u 50. minuti promašio Morten Gamst Pedersen, a domaćima je pobjedu s dva gola osigurao Craig Gardner.

Ivan Klasnić nije dobio priliku zaigrati u pobjedi svoga Boltona koji je s 3-1 slavio u gostima kod West Hama.

Nogometaši Chelseaja nastavili su s impresivnim igrama na startu Premierlige. Poslije dva kola imaju gol-razliku nevjerojatnih 12-0.

Nakon prošlotjedne domaće pobjede protiv West Bromwicha sa 6-0, aktualni prvaci su istim rezultatom ove subote deklasirali i Wigan u gostima. Kad tome dodamo da su prošlu su sezonu zaključili pobjedom 8-0 protiv istoga kluba, ispada da su u tri posljednje premierligaške utakmice zabili 20 pogodaka bez primljenog gola!

Bjelokošćanski je napadač Didier Drogba silno želio u ovoj utakmici postati prvi nogometaš nakon 64 godine koji je u tri uzastopne utakmice najvišeg razreda engleskog nogometa postigao hat-trick. No, u subotu nijedna njegova lopta nije htjela u mrežu iako je ostao u igri svih 90 minuta.

Zato je dvaput pogodio njegov sunarodnjak Salomon Kalou, baš kao i Francuz Nicolas Anelka, a golijadu su zaokružili Florent Malouda i Yossi Benayoun koji je zabio svoj prvi službeni pogodak za Chelsea nakon dolaska iz Liverpoola.

Premiership, 2. kolo:

Wigan – Chelsea 0-6 (Malouda 34, Anelka 48, 52, Kalou 78, 90, Banayoun 90+3)

Arsenal – Blackpool 6-0 (Walcott 12, 39, 58, Aršavin 32 - 11 m, Diaby 49, Chamakh 83)

Birmingham – Blackburn 2-1 (Gardner 57, 71 / Nzonzi 54)

Everton – Wolverhampton 1-1 (Cahill 43 / Ebanks-Blake 74)

Stoke City – Tottenham 1-2 (Fuller 25 / Bale 20, 30)

West Bromwich – Sunderland 1-0 (Odemwingie 81)

West Ham United – Bolton 1-3 (Noble 79 - 11 m / Upson 48 - ag, Elmander 68, 84)

Redoslijed: 1. Chelsea 6, 2. Arsenal 4, 3. Bolton 4, 4. Birmingham 4, 5. Wolverhampton 4, 6. Tottenham 4...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 06:30