RASTEREĆENI PORTUGALCI

'POBIJEDILI SMO RUSIJU, SADA ĆEMO I HRVATSKU!' Cristiano Ronaldo prijeti Vatrenima

Hrvati imaju sjajnu reprezentaciju, iznenadio me njihov domaći poraz od Škotske, protiv nas će sigurno željeti popraviti dojam - kazao je izbornik Portugala Paulo Bento

Cristiano Ronaldo prijeti Hrvatima! Pred današnju utakmicu s izabranicima Igora Štimca u Ženevi bio je prilično jasan:

- Pobijedili smo Rusiju, to je najbitnije. Sad se možemo koncentrirati na Hrvatsku. Bit će to drukčija utakmica, bez velikog pritiska, ali idemo po pobjedu - izjavio je Ronaldo, glavna zvijezda portugalske reprezentacije.

Portugalu je utakmica protiv Rusije u skupini F bila od onih koje se guraju u rubriku "sad ili nikad". Poraz ili neodlučeno mogli su udaljiti Ronalda i društvo od aviona za Brazil, no bili su pravi i mudri onda kad je najviše trebalo. Za razliku od Hrvatske. Nanijeli su prvi poraz Capellovoj Rusiji, pogodak odluke postigao je Postiga na samom začetku utakmice, u 9. minuti.

- Trijumf protiv Rusije nam omogućava nastavak borbe za ostvarenje našeg cilja. Bilo je važno pobijediti Rusiju. S ovim bodovima bit će lakše u preostalim utakmicama. Naravno, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici, protiv Hrvatske želimo pobjedu, želimo nastaviti pobjednički niz. Hrvati imaju sjajnu reprezentaciju, iznenadio me njihov domaći poraz od Škotske, protiv nas će sigurno željeti popraviti dojam - kazao je izbornik Portugala Paulo Bento.

Portugal je pobjedom protiv Rusije preuzeo prvo mjesto u skupini, s dva boda više od Rusije, ali i s dvije utakmice više. Treći je Izrael s tri boda manje od Portugalaca, ali i s utakmicom manje. Sve to znači da je pred Portugalcima velika borba za SP u Brazilu, još su daleko od cilja. U ovom kvalifikacijskom ciklusu dogodilo im se isto kao i u prethodna dva, loše su ga otvorili, tako da sada moraju pobjeđivati do kraja ako žele plesati sambu 2014. godine. Recimo, prosuli su bodove kod kuće s Sjevernom Irskom, pa na gostovanju u Izraelu. Zato i jesu u potpuno neizvjesnoj poziciji kad se radi o odlasku na svjetsku smotru.

Portugalski izbornik najavio je neke promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je u petak igrala protiv Rusije.

- Odmorit ćemo neke igrače, ali to ne znači da ćemo biti nonšalantni. Želim da moji igrači utakmicu protiv Hrvatske shvate ozbiljno jer nam je to priprema za Sjevernu Irsku. Zajedno ću sa stručnim stožerom ovu utakmicu iskoristiti kako bih što bolje procijenio igrače - rekao je portugalski izbornik.

Ronaldo, Nani i Coentrao propustili su trening u nedjelju, pa se ipak bez obzira što su najave da će Ronaldo zaigrati ostavilo pitanje hoće li taj trojac biti u sastavu.

- Ima još vremena do početka utakmice. Moram vidjeti kakva je situacija s igračima, a tek ćemo onda vidjeti tko će igrati. Svi konkuriraju za utakmicu, jedno što sam siguran da će Hugo Almeida zaigrati od prve minute. Mi ne znamo kako će igrati Hrvatska, ne znam hoće li i oni testirati neke igrače i uigravati akcije - zaključio je Bento.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:38