HRVATSKA KOLONIJA

Pletikosa: U Tottenhamu se osjećam kao kod kuće

 www.tottenhamhotspur.com

U razgovoru za Tottenhamovu televiziju hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa govorio je o svojim prvim dojmovima po dolasku u redove londonskog nogometnog kluba.

Stigao je Pletikosa među Spurse u posljednjim trenucima ljetnog prijelaznog roka iz moskovskog Spartaka na jednogodišnju posudbu, a na White Hart Laneu su ga dočekali reprezentativni suigrači Luka Modrić, Niko Kranjčar i Vedran Ćorluka.

- Oni su sjajni momci i sjajno je imati mogućnost igrati u klubu s igračima iz nacionalne reprezentacije. Puno mi je lakše bilo doći znajući da ću poznavati nekoga u svlačionici. To mi je zaista pomoglo da se smjestim ovdje. Sretan sam što sam došao ovdje jer je Tottenham jedan od najboljih engleskih klubova. Za mene je veliki izazov igrati u najboljoj ligi na svijetu – rekao je Pletikosa.

Na pragu transfera u Tottenham bio je Pletikosa i prošle godine, ali tada se ozljeda ispriječila realizaciji posla.

- Menadžer ( Harry Redknapp) me lovi već skoro godinu dana i već bih ranije stigao u klub, ali se ispriječila ozljeda. Bilo je to prije godinu dana, ali sada sam zdrav i sto posto spreman za igru.

U redovima Spursa Pletikosa ima veliku konkurenciju u vidu Heurelha Gomesa, Carla Cudicinija i Bena Alnwicka i neće mu biti lako izboriti mjesto među vratnicama.

- Gomes i Cudicini su sjajni vratari, a tu je i Ben Alnwick, pa me čeka velik izazov. Ono što ja mogu napraviti je trenirati naporno i dati sve od sebe, a menadžer će odlučiti koga će staviti na gol.

Komentirao je Pletikosa kako su hrvatski nogometaši popularizirali Tottenham u Hrvatskoj.

- Tottenhama ima u svakim novinama, na televiziji i internetskim portalima. Svaki dan se čuje nešto o onome što se u Tottenhamu događa. Zaista je lijepo imati menadžera koji voli nas Hrvate i nadam se da ćemo mu se svi odužiti na povjerenju. Svaki igrač želi igrati u Premierligi i nadam se da ću uspjeti prezentirati ono najbolje od sebe i tako se predstaviti navijačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 08:02