SRAMOTA REALA

Pjanić srušio Real Madrid, Manchester United razbio Milan

Perezovih 250 milijuna eura bačeno je u vjetar, a Real Madrid ispao je već u osmini finala Lige prvaka
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo (L) celebrates with teammates after scoring against Olympique Lyon during their UEFA Champions League football match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, on March 10, 2010. AFP PHOTO / PIERRE-PHILIPPE MARCOU
 AFP

Nogometaši francuskog Lyona odigrali su u Madridu 1-1 protiv Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, što im je bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

Lyon je u Madrid donio veliki kapital u vidu pobjede 1-0 u prvom susretu na svom Gerlandu, a pogodak vrijedan ukupnog uspjeha postigao je bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u 75. minuti. Izmijenio je pas sa Lisandrom i poentirao preciznim udarcem sa 6-7 metara za veliko slavlje gostiju, koji su tada znali da su Realu za prolaz potrebna još dva pogotka…

Madriđani mogu žaliti za propuštenim prilikama iz prvog poluvremena, u kojem su potpuno nadigrali francusku momčad. Real je poveo već u 6. minuti. Ronaldo je kao ''brzi vlak'' pobjegao po lijevoj strani, te je prizemnim udarcem svladao Llorisa, kojem je lopta nakon Ronaldovog udarca prošla kroz noge! Bio je već sedmi pogodak Ronalda u Ligi prvaka. Portugalac je i vodeći strijelac ovog natjecanja u tekućoj sezoni.

U 25. minuti, Real je imao veliku priliku za povećanje vodstva. Argentinac Gonzalo Higuain pobjegao je gostujućoj obrani po desnoj strani, zaobišao i vratara Llorisa koji je istrčao, a onda je, gađajući u prazni gol, pogodio samo vratnicu! Malo kasnije, Kaka je sjajno proigrao Higuaina, koji je šutirao iz odlične situacije, ali je Lloris sjajno obranio taj pokušaj.

U nastavku se odnos snaga na terenu promijenio, Lyon je počeo sve više i konkretnije prijetiti prema Casillasovom golu, a nagrada je stigla u 75. minuti, kada je Pjanić svojim golom katapultirao ''lavove'' među 8 najboljih. Statistika udaraca 16-7 u korist Reala, odnosno 6-3 u okvir gola, nije baš nikakva utjeha za deveterostrukog prvaka Europe, koji se već šestu sezonu zaredom oprašta od Lige prvaka već u osmini finala!





Ovo im ispadanje, ipak, najteže pada, s obzirom na količinu uloženog novca u njihovu momčad za ovu sezonu, a još više s obzirom na činjenicu da se finale Lige prvaka ove sezone igra na njihovom stadionu Santiago Bernabeu.

Dodajmo da je Lyon u završnici madridske utakmice mogao i pobijediti, kada je Real sa svim snagama krenuo u napad, ali su Lisandro i Leandro promašili čiste šanse. No, to nije pokvarilo slavlje Lyonovih nogometaša...

'Crveni vragovi' pregazili Milan

Nakon što su svladali Milan na San Siru 3-2 u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, nogometaši Manchester Uniteda lako su dovršili posao na svom Old Traffordu na kojem su slavili 4-0.

Wayne Rooney, kojem je ozljeda koljena prijetila da ne istrči u uzvratu, ponovno je bio pokretač uspjeha "crvenih vragova". Dva je pogotka postigao Milanu usred Italije, a s nova dva zaključio priču.

Zabio je Rooney već u 13. minuti uzvrata i to ponovno glavom, kao što je dva puta to učinio u Milanu. Loptu mu je s desne strane pritom ubacio Gary Neville. Pogotku su prethodile izgledne prilike obiju momčadi.

Rezultat se ipak nije mijenjao do Rooneyjevog "bljeska", a engleski je reprezentativac novi aplauz publike izmamio u prvoj minuti nastavka igre, te tako i definitivno zaključio Milanovu europsku sezonu, a svoju momčad gurnuo u četvrtfinale natjecanja.

Upotrebljivu loptu nakon probijanja lijeve strane vanjskim dijelom kopačke na vrh šesnaesterca gurnuo je Nani. Natrčali Rooney iskoristio je izlazak Christiana Abbiatija s vratiju i loptu u gol smjestio puknuvši tik uz njega.

Točku na "i" već završene priče stavili su Ji-Sung Park i Darren Fletcher. Park je u 59. minuti iskoristio krasnu okomitu loptu Paula Scholesa, pogurnuo ju u for i s desne strane od suprotne vratnice smjestio u mrežu talijanske momčadi za 3-0. Škotski je nogometaš konačnih 4-0 postavio glavom iz peterca.





U 64. minuti utakmice na Old Trafford je istrčao David Beckham.

Prvo mu je to pojavljivanje na stadionu, na kojem je ispisao uspješne stranice karijere, u dresu suparničke momčadi. Publiku to nije smetalo, pa ga je dočekala uz ovacije, a na jednak način i popratila svaki njegov dobar potez. Tako i sjajan udarac s 20-ak metara kojeg je vratar domaćih Edwin Van der Sar uz muku "izboksao".

Beckham je posljednji od svih nogometaša napustio travnjak i to na jednak način na koji je na njega i kročio. Uz pljesak i pjesmu navijača Manchester Uniteda...

Manchester United - Milan 4-0

Manchester United: Van der Sar - Neville (od 66. Rafael), Ferdinand, Vidić, Evra - Fletcher, Scholes (od 73. Gibson), Park - Valencia, Nani - Rooney (od 66. Berbatov)

Milan: Abbiati - Abate (od 64. Beckham), Bonera (od 46. Seedorf), Thiago Silva, Jankulovski - Flamini, Pirlo, Ambrosini - Huntelaar, Borriello (od 69. Inzaghi), Ronaldinho

Strijelac: 1-0 Rooney (13. as. Neville), 2-0 Rooney (46. as. Nani), 3-0 Park (59. as. Scholes), 4-0 Fletcher

Stadion: Old Trafford.

Sudac: Massimo Busacca (Švicarska)

Real Madrid -Lyon 1-1

Real Madrid.: Cassilas - Ramos, Albiol, Garay, Arbeola (od 84. M. Diarra) - L.Diarra, Guti - Granero (od 62. Van der Vaart), Kaka (od 78. Raul), Ronaldo - Higuain

Lyon: Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong (od 46. Kallstrom), Cissokho - Toulalan - Govou, Makoun (od 46. Gonalons), Pjanić (od 84. Ederson), Delgado - Lisandro

Strijelci: 1-0 Ronaldo (6. as. Guti), 1-1 Pjanić (75.)

Stadion: Santiago Bernabeu. Gledatelja:

Sudac: Nicola Rizzoli (Italija)

2004./05.

Real Madrid - Juventus 1-0, 0-2

2005./06.

Real Madrid - Arsenal 0-1, 0-0

2006./07.

Real Madrid - Bayern 3-2, 1-2

2007./08.

Roma - Real Madrid 2-1, 2-1

2008./09.

Real Madrid - Liverpool 0-1, 0-4

2009./10.

Lyon - Real Madrid 1-0, 1-1

260 milijuna eura za sporednu ulogu

Unatoč činjenici kako je voda stigla do grla, predsjednik Reala je u projekt vraćanja kluba na staze stare slave duboko zaronio ruku u novčanik. prošlo ljeto na ime odšteta za pojačanja Real je izdvojio vrtoglavih 258 milijuna eura. Najveći dio tog financijskog zalogaja (94 milijuna) proslijeđen je u blagajnu Manchester Uniteda na ime odštete za Cristiana Ronalda. Narednih 65 milijuna eura koštao je Kaka, a trideset manje Karim Benzema koji je stigao iz redova Realovog krvnika u Ligi prvaka, francuskog Lyona. Od velikih odšteta vrijedi izdvojiti i onu koju je Real platio Liverpoolu za Xabija Alonsa (35 milijuna eura). Za ostatak je potrošena “sitnica” od 30 milijuna eura. Unatoč svemu tome, četvrtfinale Lige prvaka i dalje je ostala čežnja za vanzemaljce sa Santiago Bernabeua. (al)

Beckham: Hvala navijačima na nevjerojatnom dočeku

Na toplome dočeku, kojeg su mu priredili navijači Manchester Uniteda, zahvalila se nekadašnja zvijezda s Old Trafforda, a danas Milanov nogometaš David Beckham.

- Jasno je da sam razočaran zbog poraza, ali poseban je osjećaj bio vratiti se ondje.

- Način na koji su me navijači dočekali bio je apsolutno nevjerojatan i zaista im moram uputiti jedno veliko hvala - kazao je Beckham koji je posljednji puta zakoračio na travnjak Old Trafforda 3. ožujka 2003. godine u svojoj posljednjoj utakmici za "crvene vragove".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 00:50