DINAMOV JUNAK

PIVARIĆ GLEDA BAYERN CIJELI ŽIVOT I NE ZNA ŠTO BI 'Prijete sa svih strana! I sad ti budi pametan...'

'Gledali smo snimke Bayerna i dojmila me se konkretnost. Tu nema okolišanja'
 CROPIX

Euforija se polako javlja iza svakog zagrebačkog ‘vugleca’. ‘Ako smo tukli Arsenal, možemo valjda Bayernu uzeti bod’, čuli smo ovih dana... Navijači Dinama imaju pravo na nadu koja izlazi iz okvira realnog. No, problem nastaje ako će igrači podlegnuti takvom uvjerenju. Iako, Josip Pivarić nas čvrsto uvjerava da je svlačionica na zemlji.

- Igra Bayerna je toliko jednostavna, ali opet ih gura na sam svjetski vrh. Na snimkama me dojmila konkretnost. Nema tu okolišanja i pimplanja. Ostaviš im milimetar prostora i već su u prilici da pucaju na gol, a ne oklijevaju ni sekunde – rezimira Pivarić.

Za utakmicu se nije posebno spremao. Osim instrukcija koje im je priredio stručni stožer, Pivarić ne zna što bi mogao saznati iz Youtube istrage.

- Pa gledam ih čitav život. Evo, meni će prijetiti Coman ili Douglas Costa, a iz drugog plana dolazi Lahm. Možda će na mojoj strani biti Muller ili čak Gotze. I sad ti budi pametan - iskreno će Pivarić koji je posljednjih tjedana u životnoj formi. Utakmicu protiv Arsenala smatra najvećom u svojoj karijeri.

- Do utorka i Allianz Arene - netko je dobacio iz aerodromske gužve.

- Valjda mi lopta vraća sve odricanje i podcjenjivanje. Uživam u svojoj igri, zadovoljan sam i nadam se da će trajati.

Njegove dobre igre nisu prošle ispod radara izbornika. Ante Čačić imao je visoko mišljenje o lijevom beku Dinama dok je bio u Maksimiru i ne čudi što ga je stavio na svoj premijerni popis.

- Od kada igram profesionalno nogomet nadam se pozivu izbornika. U posljednje vrijeme sam u formi i nadao sam se pozivu. Sretan sam što je izbornik to prepoznao, hvala mu na tome i učinit ću sve da opravdam povjerenje.

Nije samo Ante Čačić detektirao Pivarića. Odmah nakon Arsenala potpisao je novi ugovor s klubom.

- I to je neki dokaz da mi vjeruju. Dijete sam Dinama, sretan i zadovoljan što radim ono što najbolje znam u klubu koji obožavam. Smatram da rijetko tko ima takav privilegij. Tu sam došao kao klinac i još uvijek mi je svaki trening i utakmica kao praznik.

Dok smo pričali na ljetnim pripremama, pitali smo Pivarića vidi li se u Maksimiru sve do kraja karijere. ‘Nitko sretniji od mene’, odgovorio nam je tada. Novi ugovor sugerira da se krenulo u tom smjeru...

- To vam je dokaz da nisam lagao. Gledajte, uvijek sam se divio igračima poput Giggsa, Maldinija i Tottija koji su ‘ostavili kosti’ u svojim klubovima. Ima li za igrača nešto veće od toga?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 23:37