TRAŽI SVOJU KOPIJU

PIŠE T. ŽIDAK Jurčiću protiv Austrije treba Jurčić koji je u Bordeauxu 1998. uništio Rumunje

 Boris Kovačev / CROPIX

Za nogomet Krune Jurčića, koji će sutra suprotstaviti bečkoj Austriji, najvažniji je - lovac! U njegovom sustavu 4-1-4-1, enigmu prednje jedinice riješio je već na utakmici s Lokomotivom, našao je rješenje u Fernandesu. Ali, stražnja jedinica, tu su problemi nešto opipljiviji. Kruno Jurčić zapravo traži vlastitu kopiju, jer, on se proslavio baš na toj poziciji. Sjetite se devedesetosme i utakmice s Rumunjskom, koju je dobio upravo Kruno Jurčić. Zvuči kao groteska, ali za meč s Austrijom Kruni Jurčiću treneru treba Kruno Jurčić igrač od prije 15 godina.

Tko je Jurčićev ”lovac u žitu”? Kada su slagali momčad za Ligu prvaka, u Maksimiru su povjerovali da će to biti Bacary Sare, međutim, ta kupovina je, rečeno nogometnim rječnikom - stativa! Provaljen je na utakmicama hrvatske lige, gdje bi to za njega trebala biti dječja igra. Jerko Leko je “čovjek od jučer”, iako sam vjerovao da će baš on biti lider ovog Dinama. Međutim, u njegovom nogometu je previše dinamita, koji razara i temelje vlastite kuće. Permanentni kandidat za crveni karton. Arijan Ademi je pak predugo ozlijeđen, iako je reprezentativni kapacitet, i ako ga doktori pokrpaju, vjerojatno će se Kruno osloniti na njega.

Nema velike momčadi bez takvog igrača. Carlo Ancelotti ni za živu glavu ne želi pustiti Luku Modrića u Manchester United, jer je i radoholičar i kreativac. Patrick Vieira i Roy Keane su bili vertikale u svojim klubovima, kao i Kruno Jurčić, bez koga ni nogomet Zvonimira Bobana i Roberta Prosinečkog ne bi bio tako dobar. On je podmetnuo leđa, “uklizavao” je čak i u ono malo vlastitog talenta, samo da bi prosperirali oni koji su talenta imali više.

Danas Kruno Jurčić šiva iz donesenog materijala, mora sašiti Dinamov europski kaput iz tkanine koju su mu kupila braća Mamić. A najsigurniji u sretan kraj ove priče bio bi kada bi mogao naći - Krunu Jurčića, svoju kopiju iz Bordeauxa, sa stadiona Lescure, utakmice koju će nogometni navijači pamtiti kao pobjedu Krune Jurčića! Platio bi ga suhim zlatom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:22