HRABRO SRCE SEVILLE

PIŠE T. ŽIDAK Duga lopta Ivana Rakitića najbolja je i najpreciznija u španjolskoj ligi

Niko Kovač s Modrićem, Rakitićem, Kovačićem i Kranjčarom ima sjajnu veznu liniju
 getty images

Leo Messi mi je u nedjelju navečer definitivno uništio dobru priču. ‘Prespavao’ je utakmicu sa Sevillom, dvaput se ‘probudio’, zabio je dva gola, ‘okrenuo se na drugu stranu’ i nastavio hrkati. A svi smo očekivali duel Rakitića i Messija, u kojemu je u prvih pola sata Rakitić djelovao impozantno. U 15. minuti, nakon njegovog driblinga i povratne lopte Sevilla je poentirala. Šest minuta kasnije njegov centaršut je pogodio suigrača u kaznenom prostoru, koji je pogodio vratnicu...

U 29. minuti Rakitić je sjajno istrčao kontru, našao se u šansi nokautirati Barçu, ali je loše pucao. U tom času sam shvatio razliku između njega i Messija, Argentinac je iz slične pozicije, možda i za nijansu teže, pogodio gol. I vratio se u ‘krevet’! Ostalo je obavio sudac, i Barcelona, kao i Real, ima permanentni vjetar u leđa. Gol iz zaleđa vidljiv je iz svemira, ali, rekli bi u Primeri - mala suerte. Loša sreća...

Rakitić danas nije samo mozak, već i hrabro srce Seville. On je detonator andaluzijske momčadi, a usudili bismo se reći da je Rakitićeva duga lopta - najbolja i najpreciznija u Primeri. Možda je to i zato jer igrači Barcelone rijetko centriraju, kod Guardiole je taj nogometni izričaj bio zabranjen.

Niko Kovač možda nije vjerovao kada smo ga uvjeravali da malo reprezentacija ima tako dobru veznu liniju kao Hrvatska. I zato ju je ‘oplemenio’ Iličevićem. Možda nije tako dobra kao španjolska, iako je Xavi već star, Busquets ima loših dana, a Fabregas više nije u Barçi u prvom planu. Ali, još uvijek su moćni i ne sumnjam da će Del Bosque složiti najbolju veznu liniju na svijetu. Brazilska to nije, Oscar, Luiz, Paulinho i Gustavo nisu dobri kao Modrić, Rakitić, Kovačić i Kranjčar.

Primijetili ste da smo nabrojili četvoricu, iako su u top formi samo trojica. Kovačić već dulje vrijeme vozi spust! Ne znam u kakvom stanju je Perišić i ne znam kako stoje stvari sa Sertićevom registracijom? Do SP-a je 120 dana, a HNS ne zna može li računati na Gregoryja Sertića ili ne. A Kovaču treba “rotvajler”, krvoločni vezni igrač, na čijim čepovima će se slomiti ambicije Brazilaca, Kamerunaca, Meksikanaca. Ima li ga Kovač? Tko je ‘ludi pas’, Badelj, Vukojević ili Maleš? Osim Vukojevića, niti jedan ne djeluje baš kao ‘rotvajler’.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:40