EUROPSKA LIGA

Petrić: Plasman u finale spašava nam sezonu

Večeras su na rasporedu uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige. Mladen Petrić jedini je preostali Hrvat u natjecanju
RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.Hamburg's Dutch striker Ruud van Nistelrooy (L) celebrates scoring with Hamburg's Croatian striker Mladen Petric during the German first division Bundesliga football match Hamburger SV vs FC Schalke 04 in the northern German city of Hamburg on March 21, 2010. The match ended with a 2-2 draw. AFP PHOTO DDP / PHILIPP GUELLAND GERMANY OUT
 AFP

ZAGREB - Postoji opasnost da zanimanje za Europsku ligu u Hrvatskoj nakon večerašnjih ogleda drastično padne. Naravno, ako drugo po snazi europsko natjecanje pratimo kroz prizmu (ne)uspjeha naših nogometaša.

Mladen Petrić posljednji je Mohikanac u konkurenciji za trofej koji je prošle godine osvojio Darijo Srna, ali njegov HSV ne ulijeva pretjerano povjerenje. Prednost od 2-1 iz prvog ogleda malo toga garantira, a proljetne partije društva iz Hamburga navijačima uzrokuju mučninu.

- Teško mi je objasniti što nam se dogodilo nakon zimske stanke. Ispali smo iz utrke za plasman u Ligu prvaka, a sad nam je upitna i Europa za sljedeću sezonu. Moramo se trgnuti jer bismo plasmanom u finale Europske lige spasili sezonu - izjavio je Petrić koji nije zadovoljan ni svojim nedavnim izdanjima.

- Postavio sam si visoke ciljeve i mislim da, kao i cijela momčad, mogu i moram mnogo bolje - ustvrdio je.

Napadač hrvatske reprezentacije trebao bi se naći u vrhu napada uz Ruuda van Nistelrooya. Hamburžani su u Belgiju otišli sa samo 19 nogometaša, klupska bolnica je krcata. Polufinale, dolazak na korak do završnice koja se igra na njihovu stadionu, mogao bi biti najbolji mogući lijek.

U ostalim utakmicama također će biti “vatre” jer u prvim utakmicama nitko nije ostvario osjetniju prednost.

Ako vam tijelom ne teče crvena krv, a mislima konstantno ne odzvanja “You’ll never walk alone”, ogled na Anfieldu mogao bi vam biti uživancija. Benfica je prije tjedan dana pokazala da igra oku jako ugodan nogomet, a Angel di Maria dao za pravo onima koji ga najavljuju kao najtraženiju robu na euro-mercatu ovog ljeta. Rafa Benitez neće imati lagan posao, a Europska liga jedina mu je opcija za osvajanje trofeja.

Uzvratne utakmice četvrtfinala Europske lige:

Standard L. - HSV (1-2) 21.05

Liverpool - Benfica (1-2) 21.05

Atletico M. - Valencia (2-2) 21.05

Wolfsburg - Fulham (1-2) 21.05

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:22