OZLJEDA JE PROŠLOST

Petrić: Moj gležanj je puno bolje, sigurno ću zaigrati

 AFP

HSV-a će u subotu ugostiti u Hamburgu Herthu u 25. kolu Bundeslige. Trener domaćina Bruno Labbadia raduje se povratku treninzima četvorice igrača koji su se mučili s ozljedama.

Među njima je i hrvatski reprezentativni napadač Mladen Petrić, koji je u utakmici Europa lige protiv PSV-a u Endhovenu zadobio distorziju gležnja, ali je unatoč tome u nedjelju odigrao derbi u Münchenu kod Bayerna, u kojem su Bavarci slavili 1-0 pogotkom Riberyja. No, propustio je zbog ozljede prijateljsku utakmicu između Belgije i Hrvatske u Bruxellesu, u kojoj je Hrvatska pobijedila s 1-0.

Uz Petrića, treninzima su se vratili i Marcell Jansen, vratar Frank Rost i nizozemski napadač Ruud van Nistelrooy.

Petrić će gotovo sigurno zaigrati s bandažom na lijevom gležnju.

- Moj gležanj je sada već puno bolje - izjavio je Mladen za Bild.

Prvi susret protiv Herthe ove sezone, u 8. kolu u Berlinu, Petrić neće pamtiti po dobrome, iako je HSV pobijedio s 3-1. Tada je hamburška momčad bila u velikom naletu, s 20 od 24 moguća boda nakon osam rundi bila je na vrhu ljestvice. No, Petrić je stradao u duelu s Kakom, te je zbog ozljede desnog gležnja morao napustiti igru u 63. minuti.

- U prvom trenutku, bio sam vrlo ljut na Kaku. U drugom trenutku također. Zapravo, još mi niti danas nije baš jasan taj njegov start - kaže Petrić.

Kaka nije nanio štetu samo Petriću, već i njegovom klubu. Petrić je propustio sedam utakmica, a HSV nije pobijedio niti u jednoj od njih! Dakako, počeo se rapidno spuštati na ljestvici. Mladenovim povratkom, stvari su opet krenule na bolje, pa je HSV upisao tri uzastopne pobjede.

- U to vrijeme ostali smo bez puno oslonaca u momčadi. Ja sam bio samo jedan od njih, ali to je, očito, bilo previše za HSV.

U subotu, dakako, priželjkuje pobjedu protiv Herthe, koja je zadnja na ljestvici, sa samo tri boda.

- Nakon što smo u zadnjih 16 utakmica u Bundesligi upisali samo četiri pobjede, normalno da želimo tri boda protiv Herthe i nadamo se pobjedi. Ta nam je utakmica jako važna, jer imamo samo dva boda više od Werdera na šestom mjestu, a šesto mjesto na kraju sezone ne vodi u Europu - zaključuje Petrić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:36