CSKA U OFENZIVI

Pep suočen s ponudom koju bi odbio samo luđak

‘Iz Rusije s ljubavlju’ stiglo je nestvarnih, nevjerojatnih 22 milijuna eura koje samo treba ‘podignuti s poda’. Guardiola je na pravom ispitu savjesti
 AFP

ZAGREB - Manchester United ima Alexa Fergusona, Bayern je nekoć imao Franza Beckenbauera, a Barcelona će imati Josepa Guardiolu. To su riječi Sandra Rosella, predsjednika “katalonskog ponosa”, koji je prije nekoliko dana, komentirajući izvanredne dosege Barçe u zadnjim mjesecima, izjavio da bi Pepu najradije ponudio - doživotni ugovor.

- Sve sam mu to već više puta rekao, on zna koliko ga cijenimo. Guardioli nudimo suradnju koliko god je on bude htio - požurio je Rosell dokazati povjerenje uprave.

Kako se Barcelonina igra zadnjih mjeseci penjala prema domenama savršenstva, Guardiola je privlačio interes sve većeg broja europskih klubova. Možda slaganje postave koju čine Messi, Iniesta, Xavi i Villa i nije raspetljavanje gordijskog čvora, ali tko se u svojim klupskim hodnicima ne bi htio očešati o rame trenera koji je tako mlad u rukama imao najbolju nogometnu momčad na svijetu?

Nakon što su zaredali pozivi više informativnog karaktera iz Uniteda, Juventusa, Intera i Cityja, prvi su se s egzaktnim brojkama u Barçu javili Rusi, i to konkretno da konkretnije ne može biti. Ponuda, bez ikakva pretjerivanja, zvuči doista suludo: CSKA Moskva nudi Guardioli 22 milijuna eura godišnje. Nije čudo da su njegovi agenti istog trenutka otišli put Rusije da provjere vuče li ih to netko za nos. Jer, ako je u pitanju “real deal” - zar Guardiola još razmišlja? Ili mu ljestvica prioriteta ipak nije poredana onako kao što misle bogati oligarsi.

- Ponuda izgleda kao šala, ali nije. CSKA kao jedan od najbogatijih klubova ima podršku Romana Abramoviča i nije mu teško pronaći tolika sredstva - objašnjavaju u El Mundo Deportivu.

Kuloari tvrde da su se u upravi već pripremili za nalete takve vrste i svom treneru sami prepustili da izabere svoju sudbinu, ponudivši mu - bjanko-ček. Ozbiljnost da ga zadrže time je s riječi prešla na djela, a Guardiolino je da odluči: na koji će ugovor pristati, s kolikim trajanjem i pod kakvim uvjetima.

Zadnje što u ovom trenutku Barçini dugovi dopuštaju jest dijeljenje šakom i kapom, ali dopustiti da im “nekakav ruski naftaš” otme čovjeka s kojim su se igrači već poistovjetili bio bi - autogol.

Top 5 najplaćenijih nogometnih trenera

1. Fabio Capello (Engleska)

11 milijuna eura

2. José Mourinho (Real Madrid)

10 milijuna eura

3. Alex Ferguson (Manchester United)

7 milijuna eura

4. Carlo Ancelotti (Chelsea)

6 milijuna eura

5. Louis Van Gaal (Bayern)

5,2 milijuna eura

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:39