POVRATAK NA TRAVNJAK

Pelaić: Osjećam se kao da sam se ponovno rodio u Glavicama

Mladen Pelaić priznaje da mu je 17. veljače 2010. najsretniji dan u životu
Zrnovnica (Split), 020208. Prijateljska utakmica Hajduk - Vardar. Mladen Pelaic pored vratara Vardara Georgijevskog.Foto: Nikola Vilic / Cropix
 Nikola Vilic / Cropix

SPLIT - Hajdukov 26-godišnji nogometaš odigrao je u Glavicama protiv lokalnog četvrtoligaša prvu službenu utakmicu nakon gotovo dvogodišnje pauze. Iza Pelaića su dva teška prijeloma noge te dugotrajna rehabilitacija. Opet je zdrav, željan nogometa i s puno optimizma gleda u budućnost.

- Osjećam kao da sam se ponovno rodio - kaže nam Pelaić.

- Nije bilo lako sve ovo izdržati, ali bio sam uporan i silno motiviran da se vratim nogometu u kojem uživam. Mnogi su bili skeptični, neki su čak preporučali da odustanem od svega jer nisu mi davali puno šansi za oporavak. Moj povratak nogometu pravo je svjetsko čudo, a trud i zalaganje su se isplatili.

Mladi Zagrepčanin koji je prošao nogometnu školu Dinama, igračku afirmaciju stekao u Kranjčevićevoj, da bi postao član Hajduka 2007. godine nakon kratke epizode u belgijskom Standardu iz Liegea. Na dovođenju Pelaića u Hajduk osobno se angažirao i Alen Bokšić, jer u to vrijeme bio veliki potencijal, mladi reprezentativac u eri Slavena Bilića.

Danas, 22 mjeseca od teške ozljede, Pelaić je opet na početku.

- Potpuno sam zdrav, a treniram s drugom momčadi Hajduka. Ne osjećam nikakav strah, igrao sam već neke utakmice protiv juniorske momčadi. Da, pomalo je čudan osjećaj opet biti na travnjaku, na pravoj utakmici i trebat će mi vremena da se vratim na pravi način. Ali nikud ne žurim. Sretan sam što opet imam mogućnost baviti se onim što najviše volim, igrati nogomet.

Pelaić kaže da ga je ova ozljeda i svi problemi koje je donijela umnogome promijenila.

- Prošao sam jednu tešku životnu školu. Počeo sam cijeniti neke stvari koje sam dotad prihvaćao kao normalne. Zato su i sve moje želje vezane uz zdravlje i rad.





Oporavak je, priznaje, bio težak, ponekad i mučan, ali nikad nije razmišljao o odustajanju.

- Teško je zamisliti koliki trud iziskuje povratak ne samo u normalni život, nego profesionalnom sportu.

- Nisam ostao u kontaktu s Andričevićem. Sve što je vezano uz ozljedu pokušavam zaboraviti i ostaviti iza sebe. Mislim samo na budućnost.

U Hajduku ima ugovor do ovog ljeta.

- Trenirat ću. Volio bih odigrati i neku prvenstvenu utakmicu, ali znam da su želje jedno, a okolnosti nešto sasvim drugo. Od moje zadnje utakmice promijenilo se puno toga, od uprave, trenera i suigrača, samo su Hajdukovi dresovi ostali isti... Pokušat ću se nametnuti treneru, a na ljeto ću vidjeti kakve mi se opcije nude. Najvažnije mi je da opet igram nogomet - optimistično zaključuje Pelaić.

Kronologija

Mladen Pelaić

(r. 20 kolovoza 1983.)

19. travnja 2008.

na prvenstvenoj utakmici Hajduka i Cibalije na Poljudu zaradio je dvostruki prijelom desne noge nakon neopreznog i oštrog starta Marija Andričevića

30. studenoga 2008.

opet je slomio istu, desnu nogu, i to na proslavi rođenja sina suigrača Gorana Rubila. Zakoračio je i oslonio se svom težinom na nogu koja je “propala”.

17. veljače 2010.

U Glavicama pored Sinja odigrao je prvu pravu utakmicu za Hajduk nakon gotovo dvije godine oporavka od dvostrukog loma noge i provedene rehabilitacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 01:47