ODMOTAVA SE KLUPKO

Pavlin: Želim da se zna istina o utakmici u Maksimiru!

Proslavljeni slovenski reprezentativac otkrio je javnosti da ga je policija ispitivala o utakmici pretkola Lige prvaka između Dinama i Luke Koper
 Drago Sopta / Cropix

ZAGREB - Na trening mu upada policija, odvodi suigrače, njegova bivšeg trenera i njega vodi na ispitivanje, javnost bruji o namještenim utakmicama, a Miran Pavlin se smije. Ne krije zadovoljstvo legendarni slovenski reprezentativac, još aktivni nogometaš i sportski direktor Luke Koper.

- Veseli me što će se napokon raščistiti stvari oko te utakmice u Maksimiru - objasnio je Pavlin, priznavši na taj način da je sudar pretkola Lige prvaka između Dinama i Luke Koper (5-1) sredinom srpnja u Maksimiru pod povećalom slovenske policije. Dugo su se nakon te utakmice vukli repovi. Pavlin je još u svlačionici optužio Polovanca da je sabotirao utakmicu, odbio je sjesti u klupski autobus i najavio prekid karijere.

Ključna uloga Guberca

Poslije je uvjetovao svoj povratak u Koper odlaskom Polovanca, Sesara (završio u Lokomotivi) i Kariča. Međutim, dva mjeseca kasnije se vratio.

- Da. Napustio sam tada Zagreb u svom aranžmanu zbog tog problema. Nemam tu moć da nekoga osudim, ali se nadam da će sada istina izaći na vidjelo. Kao sportskog direktora iznimno me zanima što se događalo u Zagrebu - završio je Pavlin.

Zanimljivo, njegov suigrač Amir Karič decidirano tvrdi da utakmica Dinama i Kopra nije bila predmet ispitivanja.

- Nije bilo niti riječi o toj utakmici. Sporna je utakmica 34. kola prošlosezonskoga slovenskog prvenstva protiv Olimpije u Ljubljani, koju smo izgubili 3-1 - rekao je Karič za Siol.net.

Ključna za cijelu tu priču o namještanju mogla bi zapravo biti uloga Ante Guberca, sive eminencije kluba iz Kopra. Za njega kažu da iz pozadine vuče sve konce kluba, a na glasu je kao veliki navijač Dinama iz Zagreba. Uostalom, na retrovizoru svog automobila ima zastavicu kluba iz Maksimira.

Slovenci spekuliraju kako je upravo ispis poziva na njegovu mobitelu doveo do ispitivanja kvarteta iz Luke Koper. Internetski portal “požaerpost.si”, na glasu kao izuzetno tabloidan medij, nudi priču prema kojoj se Tomaž Bele, direktor kluba iz Kopra, pohvalio u jednom društvu kako nakon utakmice u Maksimiru njegov klub više nije dužan Dinamu oko 400 tisuća eura. Na sve to će u Maksimiru odmahnuti rukom.

Demanti iz Dinama

- Stalno se vade neke priče u kojima se spominje Dinamo - komentirao je Tomislav Marčinko. Doista, u posljednje vrijeme bili smo svjedoci priče o kupljenoj utakmici u Temišvaru, pa onoj s “tajnim agentom” Bokšićem u glavnoj ulozi. U svakoj se od njih spominjao Dinamo, a sve su se, kasnije se ispostavilo, bile plod nečije mašte. U Maksimiru su uvjereni da je i ovoj sa slovenskim predznakom namijenjen sličan epilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:34