POJAČANJE POSTALO VIŠAK

Pap odlazi u Vigo, Carlos kod Ivankovića u Kinu

Napadač bi za prijevremeni raskid ugovora trebao dobiti 800 tisuća eura od 1,5 milijuna koliko bi još utržio da je odradio ugovor do kraja
Zagreb, 040109.Maksimirska 128. Prostorije NK Dinama.Konferencija za medije Zdravka Mamica povodom izjave Ivana Sibera u jucerasnjoj emisiji RTL-a Duel u kojem su se sucelili predsjednicki kandidati Ivo Josipovic i Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

MEĐUGORJE - Maksimirska 128 više nije adresa Dimitriosa Papadopoulosa. Grčki napadač postigao je dogovor s Dinamom, uzeo 800 tisuća eura otpremnine i otišao u Celtu Vigo s kojom će potpisati ugovor do kraja sezone. Takav rasplet mogao se naslutiti već u srijedu kada se modroj ekspediciji u Međugorju priključio Zoran Mamić.

- Gotovo smo dogovorili sve detalje raskida ugovora s Papadopoulosom - rekao nam je mlađi Mamić koji nije htio s imenom kluba zainteresiranog za Papove usluge izlaziti u javnost. Dan kasnije otkrilo se da je riječ o španjolskom drugoligašu. Završne detalje oko raskida sredili su izvršni dopredsjednik i Papov menadžer koji je produžio do Splita gdje ga čekaju slični pregovori s vodstvom Hajduka oko Šerića. Papovim prijevremenim odlaskom “modri” su uštedjeli oko 700 tisuća eura koliko bi morali isplatiti da je napadač ostao u klubu radeći odvojeno od momčadi.

Osim Papadopoulosa, svoju sudbinu bi ovih dana mogao riješiti i Brazilac Carlos za kojeg je otvoreno zanimanje pokazao kineski Shandong Luneng Taishana, koji vodi bivši trener Dinama Branko Ivanković.

- Imamo otvorenu liniju i očekujem da će se to ubrzo riješiti. Međutim, znate kakvi su Kinezi, nikada se ne zna - bio je štur na objašnjenju Zoran Mamić.

Konkretne brojke oko odštete se ne spominju, ali angažman Carlosa ne bi trebao biti prevelik financijski zalogaj za Kineze, s obzirom na to da je vlasnik Ivankovićeva kluba bogata kompanija koja se bavi distribucijom električne energije. Vjeruje se da će rasplet Carlosove sudbine biti posljednja zagrebačka zadaća Zdravka Mamića prije nego što se pridruži momčadi u hotelu Regina u Međugorju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:00