HRVATI U LEVERKUSENU

Pamić i službeno igrač Bayera, i Vida pregovara s 'apotekarima'!

Zvonko Pamić ide u Leverkusen za 500 tisuća eura, kazao je predsjednik Rijeke Turčić; Na treningu nije bilo Vide. U Zagrebu riješava pitanje transfera, pobjeglo je Ivi Vranješu
 Joško Ponoš / Cropix

Zvonko Pamić dvije godine bio je Rijekin igrač na posudbi u Karlovcu i nije odigrao niti jedne minute za Riječane, a od sljedeće sezone bit će član bundesligaša, njemačkog Bayera iz Leverkusena. Riječani i Nijemci ruku su si dali u četvrtak u kasno zagrebačko poslijepodne.

- Dogovorili smo se - javio je predsjednik Ivan Turčić. - Zvonko Pamić ide u Leverkusen za 500 tisuća eura.

Vjerojatno je naslutio pitanje koje stiže s druge strane telefonske linije pa je promptno ušao u nastavak:

- Tih pola milijuna... To je samo avans! Jer u ugovoru će stajati i ovo: “od slijedećeg Zvonkovog transfera, iz Bayera u neki drugi klub, Rijeci ide 40%”. Svi znamo da Bayer igrače prodaje za 3-4 milijuna eura pa je lako izračunati kolika će biti naša buduća zarada. Osim toga, Bayer će sljedeće godine odigrati jednu utakmicu na Kantridi. Dakle, dogovorili smo se s Bayerom, a u sklopu toga posla upravo krećemo u dogovor s Alenom Pamićem i Sandijem Križmanom.

Na presici Osijeka u četvrtak Ivi Vranješu, jednom od pomoćnika Steinbrücknera, iz usta se otela rečenica koja je izazvala upitne poglede okupljenih.

- Na treningu nije bilo Domagoja Vide. Ostao je u Zagrebu rješavati pitanje svoga transfera. Nadamo se da će ti razgovori biti uspješno okončani i da će svima nama nakon njegovog transfera biti bolje - kazao je Vranješ aludirajući na novčanu zaradu.

Nešto se, dakle, sasvim konkretno s kapetanom prvoligaša s Drave događa. A što je to, teško je dokučiti, jer u razgovorima koji su u Zagrebu vođeni osim Vide i njegovog menadžera Cvjetkovića nitko drugi iz kluba nije sudjelovao. Saznali smo ipak da je u pitanju Vidin skori odlazak u Bayer.

- Sasvim je normalno da Vida, njegov menadžer i klub traže najbolje rješenje za sve. Mi smo u Osijeku imali cilj, željeli smo ući u Europu, zato je i Vida ostao s nama, ali onom posljednjom utakmicom u Gradskom vrtu taj je plan propao - rekao je predsjednik Bubalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:34