RAZOČARANI PREDSJEDNIK

'OVO JE SRAMOTA ZA HRVATSKI NOGOMET, NISMO SMJELI IZGUBITI' Šuker očajan nakon ispadanja

 Željko Hajdinjak/CROPIX

Izgubili smo bez veze i bez potrebe! Čile je svakako lošiji od Urugvaja, kojeg smo pobijedili. Nije baš jasno zašto smo u niz situacija reagirali tromo i nedorečeno, navodeći vodu na protivnikov mlin.

Davor Šuker spustio se uz VIP-lože razočaran do deprimiranosti:

- Ovo je sramota za hrvatski nogomet, nismo smjeli izgubiti!

Neugodno pogođen bio je i Zdravko Mamić:

- Mislim da su hrvatski igrači po svim kriterijima bolji od čileanski, potencijal je gotovo neusporediv.

A nismo im napravili ništa. Kako to? Pokušava pojasniti Romeo Jozak:

- Mnogo smo podbacili; kada dođe tvrdo (fizički, psihološki, emotivno) onda su reakcije podsvjesne. Naše su plod nesavršenosti našeg nogometa i edukacije nogometaša. Jer imaš jedan element, nemaš drugi. Čile nas je nadigrao i svladao kolektivnošću. Imamo još toliko posla...

Samo je Zorislav Srebrić pronalazio pozitivne nijanse:

- Bit će iz ovoga naraštaja i te kakvih kandidata za A-reprezentaciju...

Ironijom sudbine porazu su neposredno kumovala dvojica ponajboljih na utakmici i na prvenstvu, Oliver Zelenika i Jozo Šimunović. Nadalje, ne bi Marko Livaja trebao igrati s dozom nonšalancije, a i Ante Rebić mora dati više, ne se oslanjati isključivo na talent. On je, kako kaže: i uime Zelenike i Livaje, izjavio:

- Borili smo se, trudili, ali naprosto nije išlo. Nismo bili pravi. Nesmotreno smo primili oba pogotka, a vlastite šanse upropastili, tako ne pobjeđuješ na SP-u! Osjetio se i umor.

Niko Datković pokušavao je biti razložan:

- Teška utakmca. Nismo krenuli kako smo htjeli, pa u nastavku lovili priključak, dignuli se, pucali. Uzalud. Takva dva gola ne smijemo primiti. Svi smo tužni, ali što sad, takav je sport.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:33