BOLNA ISTINA

Ovo je najslabiji Dinamo još od 'lige za bedake'

Unatoč tome što njegovim igračima ne fali niti "ptičjeg mlijeka", Dinamo je po igri daleko od onoga što navijači očekuju, a Europa je sve bliže i bliže
Zagreb, 231008. Na stadionu u Maksimiru odigrana je nogometna utakmica 1. kola, grupe D, Lige UEFA izmedju NK Dinamo Zagreb i NEC Nijmegen.Na slici Igor Biscan.Foto: Robert Belosevic / CROPIX
 Robert Belošević / CROPIX

ZAGREB - U Maksimiru su na snazi nova pravila. Da su novinari “persona non grata” ispod južne tribine svjedočili smo dan poslije Varteksa kada je čuvar do kolege koji je ušao u krug stadiona dotrčao poput Usaina Bolta... Istim tempom ga je i ispratio s one strane ograde; “modri” sada ne samo da ne razgovaraju s novinarima, više ih ne smijemo ni gledati.

“Ne možete unutra” - rekla nam je suradnica Ade Kožula, dok je zamolba za razgovorom sa Sammirom odbijena u startu.

“A kaj bi vam on sada rekao”, stručan je odgovor PR-a.

Možda se “modri” mogu skrivati od javnosti, ali na travnjaku ne mogu sakriti svoju nemoć. Sada je definitivno postalo jasno da je Dinamo u krizi. Ne toliko rezultata, koliko igre.

I to tri mjeseca prije nove europske avanture. Ovakav Dinamo ne može gledati niti njegov stvoritelj Zdravko Mamić. Saznali smo kako je u četvrtak s prijateljem Darkom Alegićem otišao u Rogašku Slatinu na sedam dana. Daleko od očiju, daleko od srca.

Možda je Zdravko Mamić dobrovoljno odabrao egzil u Sloveniji jer poznaje samog sebe. Zna da mu nedostaje tek milimetar da ne dođe u napast, uzme mobitel i okrene broj Krune Jurčića s jednom jedinom rečenicom:

“Zemljače, sorry”.

A Jurčić se dotad može vaditi na ozljede, na neukrotivi karakter Marija Mandžukića i na nikada dokazanu genijalnost Sammira, ali istina je više nego jasna: ovo je najslabiji Dinamo još od “lige za bedake”.

- Boli me kada ih gledam s tribine kako se vuku po travnjaku, bez ideje i stila. Pa ima da ljubiš taj grb na dresu kada izađeš na travu - rekao nam je neki dan Vlado Kasalo. Beskompromisni branič radi fantastičan posao s pionirima Dinama. Preuzeo je Kasalo “otpisane”, kako su zvali tu generaciju Dinama, prenio im svoj karakter i sada nižu pobjedu za pobjedom. A upravo karakter ono je što fali modroj momčadi...

Dinamova proljetna muka

19. kolo

Osijek - Dinamo 0-1

“Modri” su zabili na samom početku i stali. Dojma smo kako su Osijekovi nogometaši bili impresionirani renomeom protivnika koji je utakmicu dobio na autoritet.

20. kolo

Dinamo - Zadar 0-0

Kako probiti čvrstu obranu Zadra, ostala je enigma za Dinamo. Definitivno najlošija partija kluba iz Maksimira u prvenstvu, a navijači su ih na kraju “počastili” koncertom zvižduka i snježnim grudama.

21. kolo

Slaven Belupo - Dinamo 0-1

Slično kao i u Osijeku, Dinamo je stigao do pobjede bez neke posebne partije. Bila je to nervozna utakmica riješena pogotkom Slepičke u ranoj fazi utakmice.

24. kolo

Dinamo - Lokomotiva 1-0

Ničim se nije dalo naslutiti da Dinamo igra protiv svoje druge momčadi. Zapravo, činilo se kako su uloge na travnjaku Maksimira zamijenjene. Dinamo je uzeo tri boda iz dvojbenog kaznenog udarca.

25. kolo

Varteks - Dinamo 1-2

U prvome djelu “modrih” u Varaždinu nije bilo. Nisu došli na utakmicu sve do 44. minute kada su postigli pogodak. U nastavku su teško sačuvali prednost protiv Varteksa koji je u krugu kandidata za ispadanje.

Polufinale Kupa, prva utakmica

Dinamo - Hajduk 0-0

Gosti su se odlučili ne primiti pogodak i uspjeli su u svojim namjerama. Dinamo nije pronalazio rješenje za Špacin “autobus igrača” u kaznenom prostoru.

Polufinale Kupa, uzvrat

Hajduk - Dinamo 1-0

U uzvratu su “modri” poraženi pogotkom Sednijada Ibričića nakon nespretne reakcije Butine. Prije i poslije pogotka ni po čemu nisu dokazali da su vrijedni nastupa u finalu Kupa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 22:05