'PREŽIVIO' JESEN

Overath: Sada Soldo mirnije može nastaviti svoj rad

 Reuters

Jesenski dio Bundeslige je okončan, a u posljednjem 17. kolu su malo zadovoljštine osjetili nogometaši Kölna, koji su sa 3-0 na svom terenu pobijedili Nürnberg.

Bila je to četvrta pobjeda u sezoni za momčad koju vodi hrvatski trener Zvonimir Soldo, a mir u kući je, ponajviše, donio slovenski napadač Milivoje Novakovič koji je postigao dva pogotka na tom ogledu.

Inače, Köln je zabio pogodak nakon 408 minuta u Bundesligi gdje su neuspješno tražili put do gola. Isto tako, došli su do desetog pogotka nakon polovice sezone.

- Sada Zvonimir Soldo još mirnije može nastaviti svoj rad. Nikada po našem mišljenju nije niti bio upitan, ali znam da je ova pobjeda bila iznimno bitna i za njega samoga. Srećom, uspjeli smo slaviti u zadnjem ogledu jesenskog dijela i to stvarno uvjerljivo - rekao je predsjednik Kölna Wolfgang Overath.

Iako su slavili njemački reprezentativac Lukas Podolski nije uspio prekinuti jako dugi golgeterski post. Nije zabio, sada već, 1061 minutu.

- Nema veze, bitno da smo pobijedili. U niti jednom trenutku nije bila upitna naša pobjeda, jer smo stvarno igrali dobro. Nisam se bojao da Nürnberg može doći do 1-1, samo se čekalo da zabijemo drugi - rekao je Podolski.

Köln je prvi dio sezone završio na 12. mjestu ljestvice sa 18 bodova.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 08:59