PROTOKOLARNA GREŠKA

Otkrivena zbrka oko Cernata, ali hoće li netko odgovarati!?

Kako se, dakle, dogodilo da u zapisnik na utakmici u Zaprešiću od hajdukovaca uđe Boris Pandža u doba kad je ozlijeđenog mišića uredno bio kod kuće u Mostaru, a izostane Florin Cernat, koji se presvukao u dres i trebao je biti jedan od aduta trenera Stanka Poklepovića da ga ubaci u igru, ovisno o razvoju događaja na zaprešićkom travnjaku?

Događaj bizaran i istodobno trivijalan, a rekli bismo i poučan. Ne ponovilo se. Za sve je kriva vražja tehnika, kompjutor, premda u konačnici presuđuje – ljudska greška. Griješiti je ljudski ili što bi se reklo “svašta se živom čovjeku dogodi“. Uglavnom, dvojica su predstavnika kluba na klupi “bijelih“ i nije to samo osobitost Splićana nego i većina ostalih klubova upražnjava taj stil, piše Slobodna Dalmacija.

Na primjer, predstavnici Inter Zaprešića na klupi su Igor Džanko i Darko Vučić, a Hajduka – novi sportski direktor Ivica Kalinić i Krešimir Mikulandra. Ovaj potonji je donio na zapisnik popis igrača kao što to običava raditi u posljednje vrijeme. Kompjutorski ispisan, isprintan, Hajduk je napravio logičan korak naprijed u kompjutorizaciji.

No, kako je ispisivao/unosio na već postojeću “šprancu“ aktualno stanje za Zaprešić zaboravio je, ajme, Mikulandra izbrisati Borisa Pandžu. A budući da se nogometaši, nakon pričuvnog vratara, nižu po brojevima, rezerve su bile ovako ispisane: 12 Vjekoslav Tomić, 2 Domagoj Boljat, 9 Ahmad Sharbini, 18 Mirko Oremuš, 28 Boris Pandža, 29 Goran Jozinović, 30 Marin Ljubičić, 50 Florin Cernat... Redak više, igrač više, nisu sedmorica, nego osmorica...

Računalo je automatski prepoznalo višak i na ekranu prije printanja odbačen je posljednji s popisa, Florin Cernat. Sastavljeni zapisnik treba biti potpisan i budući da je to formalnost, stavi se potpis i gotovo... Tako i bi.

Zbrka je utvrđena kad su pregledavajući brojeve igrača sudac Draženko Kovačić iz Križevaca i njegov suradnik, tzv. “četvrti“ Bruno Marić iz Daruvara primijetili nelogičnosti. Nema broja 28, nego je tu broj 50. Kako, otkud?!

Delegat utakmice Marijan Klepo iz Zagreba zamoljen je od hajdukovaca da sastavi novi zapisnik, ali nije mogao imati sluha, zakazani početak utakmice već je otkucao, zapisnik je već bio potpisan i gotovo... Cernat se morao udaljiti s klupe jer ga nema u protokolu!

I tu nema nikakvih dodatnih sankcija, osim što će u Poljudu svojim predstavnicima kluba zacijelo interno zaprijetiti, upozoriti ih, što li već, da im se takvi gafovi ne događaju.

Jučer je od “bijelih“ na pressici bio trener Poklepović koji je i o tome upitan:

- A to je protokolarna greška koja se eto događa, ali se zapravo ne bi smjela dogoditi. Sigurno će u klubu posegnuti za stegovnom mjerom upozorenja da se to više ne dogodi – kazao je Poklepović.

Voditelj lige, povjerenik natjecanja Josip Brezni nam je kazao:

- Nema ničeg spornog, dogodila se greška, ne može se pisati novi zapisnik, a na klupi nema mjesta za nekoga tko nije u zapisniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 09:53