NALJUTILI IH IZJAVAMA

OSVETA BELGIJACA ' Luka Modrić je pričao u novinama, a mi smo odlučili odgovoriti na terenu!'

Ovo je najsretniji dan moje karijere. Znate, dosad smo se SP-a igrali na Playstationu, rekao je Witsel
 Goran Mehkek / CROPIX

Kao prethodnica, prvi je pred medije izašao premijer Belgije Elio Di Rupo ne skrivajući veselje:

- Bila je ovo krasna večer za našu krasnu reprezentaciju. Ponosan sam što sam stigao u Zagreb i bio dio ove prelijepe priče. Znate, Belgija je mala zemlja i ovo je za nas velika stvar. Iznimno sam sretan zbog cjelokupnog belgijskog naroda, ovo je velik dan za Belgiju jer osim što smo čekirali vizu za Brazil, to smo učinili pobjedom nad velikom reprezentacijom kao što je Hrvatska.

Iako su bili iznimno sretni, reprezentativci Marca Welmotsa nisu radili feštu već u miks zoni maksimirskog stadiona, ali je stoga iz busa koji ih je čekao već dobrano treštala glazba. Put do Plesa očito je bio vrlo zabavan...

- Specijalna je ovo pobjeda za nas, kvalificirali smo se u Brazil, odigrali smo odlično, trijumfirali protiv Hrvatske u gostima, a vrlo dobro znam da je to uspjelo samo nekolicini reprezentacija. Iskoristili smo svoje šanse, a Hrvatska se, čini mi se, prekasno probudila... - rezonirao je igrač utakmice, dvostruki strijelac Romelu Lukaku.

Premda kruh zarađuje u Engleskoj, možda najcjenjeniji igrač Belgije Eden Hazard nije želio davati izjave na engleskom jeziku niti hrvatskim izvjestiteljima, no putem kolega saznali smo i njegovo mišljenje:

- Malo smo se preplašili na kraju, jer Hrvatska je zabila gol i stisnula nas, ali smo ipak uspjeli stići do nevjerojatnog uspjeha i Brazila. Ne pobjeđuje se baš svaki dan velika momčad poput Hrvatske, stoga je ovaj trijumf još i slađi.

Kevin De Bryne istakao je da je vrlo važno što se nisu uplašili već su kao i cijele kvalifikacije odigrali opušteno, dok je kapetan Vertonghen dodao da je bilo iznimno bitno ostvariti cilj i snove pretočiti u javu, no najslikovitiju izjavu velike belgijske pobjede i plasmana na brazilski Mundial potpisuje Axel Witsel.

- Modrić je pričao u novinama, a mi smo odlučili odgovoriti na terenu! Čekali smo ovo 12 godina, bili smo djeca kad su naši heroji posljednji put igrali na SP-u i stoga se ne mogu prestati smijati. Ovo je definitivno najsretniji dan moje karijere. Znate, dosad smo se svjetskog prvenstva igrali na Playstationu, a sada ćemo ga iskušati iz prve ruke. Ne mogu dočekati slijedeće ljeto u Brazilu – zaključio je Witsel i zaželio mnogo sreće “jakoj reprezentaciji Hrvatske u repesažu”, uz jedinstvenu želju:

- Nadam se da se vidimo u Riju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:28