MUKE PO DINAMU

Opet ‘ponoviti Europu’, ali onu s gostovanja

Nadahnuće za najmanje remi s pogocima 7. travnja na Poljudu Jurčićeva momčad mora tražiti u većini ovosezonskih europskih gostovanja, Salzburgu, Temišvaru i Bruxellesu
Zagreb, 240310.Stadion Maksimir.Prva polufinalna nogometna utakmica Hrvatskog kupa izmedju Dinama i Hajduka.Na slici: Srdjan Andric i Pedro Morales.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

ZAGREB - Dinamovi nogometaši pokazali su u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskoga nogometnog kupa napredak u odnosu na domaće dvoboje u Europskoj ligi; protiv Hajduka nisu pokleknuli “između 70. i 90. minute”. Ostala je “nula”.

Prema “već viđenome” jesenas u Europi, plavi nisu iskoristili ono malo prilika, ali za razliku od Anderlechta (0-2), Ajaxa (0-2) i Timisoare (1-2) te još prije ljetos Red Bulla, ovaj put nisu ni gosti.

Što očekivati u uzvratu, opet 0-0, pa opet 11-erce? Dinamo je izgubio posljednje tri važne utakmice na Poljudu u proteklih 13 mjeseci, 0-2 i 0-3 prošle sezone, 1-2 jesenas (bez Mandžukića!), jedino onu zadnju prošlosezonsku, koja nije ni o čemu odlučivala, odigrao 2-2, rezultatom koji bi mu odgovarao i 7. travnja.

Povučemo li paralelu s euro-sezonom, Jurčićeva momčad bolje je igrala u gostima kad ju je suparnik napadao i ostavljao joj više prostora. Takav joj je, uostalom, i profil igrača. U Salzburgu su plavi odigrali 1-1, a trebali pobijediti, u Temišvaru im se sve idealno složilo i slavili su 3-0, Ajaxu su naletjeli i sretno izvukli samo 1-2, a u Bruxellesu su nadahnućem Tomečaka i bravurama Butine pobijedili 1-0.

Jurčić se opravdava da mu je lakše pripremati momčad za uzvrat nakon 0-0, nego 3-0 kao lani. U Europi ima traume iz Edinburgha, nakon 4-0 s Heartsom u prvoj utakmici, sretnih samo 0-2 u uzvratu.

Jedno je sigurno: Butina će na Poljudu opet imati puno posla. No, tko će biti nadahnut?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:41