RAZBILI WERDER

Olić zabio u Bayernovom osvajanju Kupa

Bayernu je ovo prva osvojena dvostruka kruna (prvenstvo i Kup) nakon 2008. godine i osma ukupno u povijesti, a bavarski će gigant imati priliku osvojiti i trostruku krunu
RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFB. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFB.Bayern Munich's French midfielder Franck Ribery (R) celebrates scoring with Croatian striker Ivica Olic during the DFB German Cup final football match Werder Bremen vs Bayern Munich in Berlin on May 15, 2010. AFP PHOTO DDP / LENNART PREISS GERMANY OUT
 AFP

Nogometaši Bayerna osvojili su 15. naslov pobjednika DFB Pokala u svojoj povijesti uvjerljivim slavljem u finalnoj utakmici protiv prošlogodišnjeg pobjednika Werdera s 4-0.

Na Olimpijskom stadionu u Berlinu Bayern je deklasirao bremenski sastav, a hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić istaknuo se postignutim golom i izborenim jedanaestercem.

Olić je najzaslužniji za vodeći gol Bayerna, budući je nakon njegove akcije i varke u 34. minuti Per Mertesacker igrao rukom u vlastitom kaznenom prostoru i skrivio jedanaesterac koji je kasnije sigurno realizirao Arjen Robben s bijele točke.

Neumorni hrvatski napadač povećao je Bayernovu prednost na 2-0 u 52. minuti nakon što je najspretnije reagirao u petercu Werdera i iz blizine poslao odbijanac u mrežu. Golu je prethodilo Robbenovo ubacivanje iz kornera.

Oliću je postignuti gol bio ukupno 19. ovosezonski u svim natjecanjima, te prvi u DFB Pokalu (11 golova u Bundesligi i 7 u Ligi prvaka), jedinom natjecanju u kojem dosad ove sezone nije zabio.

Do kraja utakmice su suverenu pobjedu Bayerna svojim golovima potvrdili Franck Ribery (na asistenciju Van Bommela) i Bastian Schweinsteiger (na asistenciju Philippa Lahma).

Olića je trener Bayerna Louis van Gaal zamijenio u 83. minuti i tako dao Hrvatu priliku za pljesak na otvorenoj sceni, dok Danijel Pranjić nije dobio priliku u ovoj utakmici. Spomenimo i da je Werder konac utakmice dočekao s igračem manje, nakon što je Torsten Frings u 77. minuti zaradio drugi žuti karton.

Bayernu je ovo prva osvojena dvostruka kruna (prvenstvo i Kup) nakon 2008. godine i osma ukupno u povijesti, a bavarski će gigant imati priliku osvojiti i trostruku krunu 22. svibnja u Madridu u finalnoj utakmici Lige prvaka protiv milanskog Intera.

DFB Pokal, finale:

Werder – Bayern München 0-4 (Robben 35-11m, Olić 52, Ribery 63, Schweinsteiger 83)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 14:24