PLANOVI ZA NOVU SEZONU

Olić: Kao autsajder sam postao prvi napadač. Taj status želim i zadržati!

Ivica Olic of Bayern Munich celebrates after he scored the winning goal during their Champions League quarter-final soccer match against Manchester United in Munich March 30, 2010. REUTERS/Michael Dalder (GERMANY - Tags: SPORT SOCCER)
 Reuters

U razgovoru za Bayernovu internetsku stranicu hrvatski je nogometaš Ivica Olić otkrio da ove sezone želi postati udarni i nezamjenjivi član udarne postave bavarske momčadi.

Da uskoro 31-godišnji hrvatski napadač prednjači zalaganjem i na treninzima u novoj bazi europskog doprvaka, u talijanskim Dolomitima, otkrila je Bayernova novinarska ekipa prisutna u Riva del Gardi.

- Za našeg je trenera svaki trening važan poput utakmice, tako da od svakoga traži maksimum. Ja s time nemam nikakvih problema – rekao je strijelac 11 golova uz šest asistencija u 29 prošlosezonskih bundesligaških nastupa, te strijelac sedam golova iz deset nastupa u Ligi prvaka, koji je zbog svoje požrtvovnosti postao ljubimac minhenske publike.

- Kada sam došao u klub, bio sam autsajder. Imao sam status četvrtoga ili petog napadača, da bi sezonu završio kao napadač broj 1. Ove sezone želim zacementirati mjesto u udarnoj postavi. Krenuo sam punom snagom od prvog dana jer znam da samo u optimalnoj formi, poput one iz prošle sezone, mogu igrati jednako dobro – konstatirao je Olić dodavši da ovog ljeta osjeća i pshihološki iskorak:

- Trener me sada poznaje i zna što mogu učiniti.

- Prošle je sezone Ivi doslovno vlastitim radom zaradio svoje mjesto u prvoj momčadi. Volim igrače poput njega, koji uvijek daju sve od sebe i koji su uvijek priutnih duhom. Ivica je takav, uvijek oštar. Siguran sam stoga da će mu i ova sezona biti jednako uspješna kao što je bila prošla – rekao je trener Bayerna Louis van Gaal.

Na kraju se nadovezao i drugi Hrvat u momčadi, Danijel Pranjić:

- Olić uvijek daje sto posto od sebe. Zbog toga je i u Hrvatskoj velika zvijezda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 12:47