EURONOGOMET

Olić i Rakitić vuku Bayern i Schalke u utrci za naslov

Stvari su se zakomplicirale Engleskoj i Španjolskoj, dok je sve izglednije da titula prvaka Francuske ide u Marseille
Manchester United's Paul Scholes (R) celebrates after scoring during their English Premier League soccer match against Manchester City at the City of Manchester Stadium in Manchester, northern England, April 17, 2010. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) NO ONLINE/INTERNET USAGE WITHOUT A LICENCE FROM THE FOOTBALL DATA CO LTD. FOR LICENCE ENQUIRIES PLEASE TELEPHONE ++44 (0) 207 864 9000
 Reuters

ZAGREB - Bayern je i nakon 31. kola Bundeslige zadržao dva prednosti nad Schalkeom. Obje momčadi upisale su pobjede, a veliki dan imali su hrvatski reprezentativci. Ivica Olić je otvorio golijadu Bavaraca protiv Hannovera, da bi zabio i za 4-0, no glavnu riječ u 7-0 pobjedi imao je fenomenalni Robben koji je zabio hat-trick.

Ivan Rakitić je također postigao dva pogotka, što mu je uspjelo prvi put otkako je u Njemačkoj. Posebice spektakularan je bio vodeći gol u 3-1 pobjedi nad Borussijom iz Mönchengladbacha kada je “Raketa” zabio sa 20-ak metara, a poslije je realizirao i jedanaesterac koji je izborio potencijalni hrvatski reprezentativac Mario Gavranović.

- Nisam se isprva niti veselio. Morao sam dobro pogledati dok nisam shvatio da je lopta u mreži - priznao je Rakitić.

U Premiershipu je Paul Sholes na isteku treće minute sudačke nadoknade glavom spakirao loptu u kut Cityjeva gola za 1-0 pobjedu i pokazao da United ne odustaje od borbe za naslov. Crveni vragovi bili su za nijansu bolji suparnik, iako se meč lako mogao odvrtjeti i u korist Man. Cityja.

- Zaslužili smo pobjedu, ali nisam očekivao da ćemo zabiti u zadnji čas - rekao je Alex Feguson nakon šokantne pobjede nad gradskim rivalom.

Crvenim vragovima, koji su se približili na bod zaostatka, pomogao je i Tottenham pobijedivši na White Hart Laneu Chelsea 2-1. U momčadi trenera Harryja Redknappa jedan od najboljih pojedinaca bio je njegov jedini preostali zdravi Hrvat Luka Modrić.

United je, pak, “pogurao” i njih, jer City je glavni konkurent Spursima u borbi za četvrto mjesto i Ligu prvaka.

- Sve je sada u našim rukama i sami odlučujemo. Manchester United je nama napravio uslugu pobijedivši City i na kraju smo mi i njima učinili isto - presretan je bio Harry Redknapp.

Nikola Kalinić odigrao je svih 90 minuta i upisao asistenciju u porazu Blackburna od Evertona 3-2, a Klasnić je odigrao drugih 45 minuta u gostujućem slavlju svog Boltona kod Stoke Cityja 2-1.

U gradskom derbiju Espanyola i Barcelone na Cornella-El Pratu suparnici su podijelili bodove odigravši 0-0 u sklopu 33. kola Primere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18