DINAMO NAPAO BALOGA

'Ogorčeni smo načinom na koji se komentiraju naše utakmice!'

Zagreb, 040109.Maksimirska 128. Prostorije NK Dinama.Konferencija za medije Zdravka Mamica povodom izjave Ivana Sibera u jucerasnjoj emisiji RTL-a Duel u kojem su se sucelili predsjednicki kandidati Ivo Josipovic i Milan Bandic.Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
 Ronald Gorsic / CROPIX

Dva dana prije poljudskog uzvrata polufinala Hrvatskog nogometnog kupa na Maksimiru je vladala radna atmosfera. Modra momčad je redovito trenirala, a jedino službeno priopćenje koje smo dobili iz Dinamovih kancelarija bilo je vezano za navodno nepravedan odnos hrvatskih medija prema klubu iz Maksimirske 128.

- Nogometni klub Dinamo ogorčen je komentarima reportera Stjepana Baloga za vrijeme prijenosa utakmice s Kantride (VIDEO) . Ovo nije prvi put da se na taj način komentiraju utakmice našeg kluba. Dobili smo mnogo e-mailova i telefonskih poziva navijača koji su također ogorčeni takvim načinom prijenosa. Naći ćemo načina za razgovore s HTV-om, kako se takve stvari ne bi ponovile u budućnosti – stoji u šturom tekstu koji osobito ističe, procjenu kolege Baloga da je Dinamov jedanaesterac na toj utakmici nepravedno dosuđen.

HTV-ov komentator nije želio ulaziti u medijsku polemiku s čelnicima hrvatskog nogometnog prvaka.

Pred novinarima se prvi pojavio ozlijeđeni Milan Badelj.

- U trku sam osjetio bol. Došlo je do malih pucanja vlakana mišića zadnje lože – rekao nam je maksimirski fantazista dodajući kako smatra da su šanse njegove momčadi u splitskom uzvratu prilično velike. - Vjerujem da ćemo pružiti najbolju partiju u Splitu. Mislim da ćemo čak i pobijediti, iako ni 1:1 ili 2:2 ne zvuči loše – prognozirao je najtalentiraniji dinamovac te je ocijenio kako rezultat s Kantride ne zadovoljava njegove ambicije. Gruba igra domaće momčadi, smatra on, ne opravdava izostanak potpunog uspjeha za vodeću momčad hrvatskog prvenstva.

- U Splitu će, vjerujem, biti slično. Ne znam u kojoj mjeri bi ta utakmica mogla biti drukčija jer Hajduk kao i Rijeka prakticira preskakanje igre – zaključio je Badelj, izrazivši nadu da u Splitu ipak neće biti toliko grubosti kao na Kantridi.

- Ja sam također osjetio zadnju ložu, ali sam odmah tražio zamjenu, pa sam prošao bolje od Badelja – kazao nam je modri stoper Tomislav Barbarić, priznajući kako mu je riječki gol prvi koji je zabio trbuhom.

- Vjerojatno se vratar uplašio kada je vidio koliki sam – kroz smijeh je prokomentirao stasiti Zagrepčanin. - U nedjelju sam slavio Uskrs i drugi rođendan. Čudo je da mi noga nije puknula nakon starta Matije Matka – pojadao nam se zagrebački Brazilac Etto, istaknuvši kako mu se Riječanin odmah od srca ispričao.

- Nemamo što kriti. Badelj, Morales i Slepička ne konkuriraju za utakmicu s Hajdukom. Barbarić je trenirao zasebno, ali mislim da će s njim biti sve u redu. U utorak ću vidjeti je li spreman za Poljud. O promjenama u sastavu ne bih govorio, neka i oni u Splitu malo razmišljaju – izvijestio nas je Dinamov trener Krunoslav Jurčić, ustvrdivši ujedno kako je tvrda utakmica s Rijekom ipak ponudila sve što je u nogometu lijepo.

- Man U i Chelsea su istog dana odigrali puno neatraktivniji susret s još većim sudačkim greškama – napomenuo je Kruno zaključujući kako bi se i njegova, brončana generacija slomila pred riječkim grubostima.

- Na Kantridi se igralo na nož, a na Poljudu će biti isto tako, ali na n-tu potenciju. Svi znaju da Dinamo mogu pobijediti samo ako nametnu fajterski stil igre s puno duela – završio je Jurčić najavivši kako je njegova priprema momčadi na takav stil nogometa već urodila kvalitativnim iskorakom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:29