OSTAJE U AZIJI

ODLAZAK NAKON TRI GODINE Cico Kranjčar napustio Sepahan i kandidira se za izbornika Irana

 Goran Mehkek / CROPIX

Zlatko Kranjčar više nije trener iranskog Sepahana. Nakon tri godine provedene u tom klubu odlučio je podnijeti ostavku. U novu sezonu Cico je krenuo jako dobro, s tri uzastopne pobjede, a nakon toga je upisao tri remija i jedan poraz. Sepahan se nalazi na četvrtoj poziciji iranskog prvenstva. Iako su se u raznim medijima i portalima pojavile vijesti da je razlog Kranjčareve ostavke serija loših rezultata, to naravno, nije točno. Uostalom, vidi se i po podacima koje smo naveli. Jučer kasno poslijepodne Kranjčar se javio iz Sepahana.

- Razlog moje ostavke vrlo je jednostavan. Osjetio sam da više ne mogu pružiti nešto posebno svom klubu. Nema to veze s rezultatom, uostalom, kao što možete vidjeti, oni su sasvim dobri - kazao je Kranjčar.

Novo ime na klupi Sepahana je Hossein Farati. Cico je na klupi Sepahana bio od 2011. godine, te osvojio jedan naslov Irana u svojoj prvoj sezoni.

Odmah nakon Kranjčareve ostavke u Sepahanu pojavila se informacija kako je Cico kandidat za preuzimanje iranske reprezentacije. U Nogometnom savezu Irana drže kako je Kranjčar sjajan kandidat, iznimno ga cijene, itekako su ponosni činjenicom da Kranjčar sjajno poznaje iranski nogoemt s obzirom da je tako dugo u toj zemlji. Zato se i pokrenula priča da je Kranjčar ostavku podnio upravo iz razloga kako bi mogao postati izbornik Irana. No, Kranjčar je jučar demantirao te spekulacije.

- Drago mi je što se u Iranskom savezu zanimaju za mene, međutim, odgovorno tvrdim da to nema nikakve veze s mojom ostavkom. Razloge sam objasnio, došlo je do laganog zasićenja u nekakvim odnosima i to je jedini razlog zašto sam podnio ostavku. Nisam kontaktirao baš ni sa kim iz Iranskog nogometnog saveza.

Kada smo Kranjčara pitali kad se vraća u Zagreb, dobili smo ovakav odgovor:

- U Zagreb se vraćam u listopadu. Zašto ću tako dugo ostati u Iranu? Imam mnogo posla, moram srediti još mnoge stvari, ovdje sam proveo jako dugo vremena, skrasio sam se, pa sad sve to treba posložiti, spremiti se za povratak - zaključio je Kranjčar.

Ipak, tko zna? Možda u međuvremenu ga zaista netko i kontaktira iz Iranskog saveza, možda na kraju priča koja se vrti, postane i točna, možda Kranjčar bude zaista izabran za iranskog izbornika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 13:34