KRIZA VELIKANA

Novo i teško posrtanje Juventusa

Matri sedmi put zaredom strijelac u Seriji A
Cagliari's Alessandro Matri, right, scores past Juventus goalie Gianluigi Buffon during their Serie A soccer match in Cagliari, Italy, Sunday, Nov. 29, 2009. Cagliari won 2-0. (AP Photo/Daniela Santoni)
 AP

Nogometaši torinskog Juventusa nalaze se u očiglednoj krizi. Poraz kod Barija 3-1 u utakmici 16. kola Serije A im je četvrti u zadnjih pet nastupa. Poraz od Bayerna u zadnjem kolu skupine A Lige prvaka ostavit će izgleda dugotrajnije posljedice na torinsku momčad koja tako potpuno gubi korak i u Seriji A za Interom, sada već i za Milanom.

Ništa Juventusu nije polazilo za rukom niti na jugu Italije, u Bariju, gdje su upisali četvrti poraz u aktualnoj sezoni Serije A. Unatoč tome, imao je Juventus čak i priliku za daleko boljim rezultatom. U 68. minuti je sudac ogleda ocijenio kako je Fabio Grosso srušen u šesnaestercu, ali je Diego indisponirano izveo jedanaesterac poslavši loptu visoko iznad grede.

Kazna je od strane domaćina bila konkretna, pa je tako Almiron zapečatio sudbinu Juventusa sjajnim udarcem sa dvadesetak metara za pobjedu 3-1.

Kao i protiv Bayerna, tako je jedini strijelac za Juventus bio David Trezeguet.

Alessandro Matri, 25-godišnji napadač Cagliari, nastavlja sa sjajnim partijama, pa je tako u prvoj utakmici 16. kola Serije A sedmi put zaredom bio strijelac na utakmici. Matri je time došao do osmog pogotka u Seriji A, a utakmica Cagliarija i Napolija je bila krajnje dramatična. Napoli je do 75. minute vodio 2-0, a Cagliari je u sudačku nadoknadu ušao s prednošću 3-2. Na kraju su obje momčad propustile sigurna tri boda u džepu, te je ogled završio bez pobjednika 3-3.

Napoli je prije ovog gostovanja ostvario četiri uspjeha u gostima: pobijedili su Fiorentinu i Juventus, a uzeli bod kod Catanije i Parme. Ovo je peta utakmica na strani kako ostaju neporaženi.

Nakon sjajnog udarca s dvadesetak metara Lavezzija u 21. minuti, te pogotka Pazienze u 65. Napoli je vodio sa, činilo se, sigurnih 2-0. No, prvo je Larrivey u 75. odlično reagirao natrčavši na ubacivanje u šesnaesterac, te je iz prve pogodio suprotni kut De Sanctiseve mreže za smanjenje na 2-1, a spomenuti Matri je pet minuta kasnije izjednačio na 2-2.

Tu nije bio kraj preokreta jer je u 90. minuti Jeda nadskočio cijelu gostujuću obranu, te glavom postigao sjajan pogodak za veliko slavlje domaćih navijača.

Čak niti taj pogodak nije označio kraj scenarija na Sardiniji, već je u petoj minuti sudačke nadoknade Bogliacino zabio za konačnih 3-3.

Cagliari je u sezonu kročio s tri startna domaća poraza. Potom je nanizao četiri pobjede, a ovo je, pak, bio prvi remi pred domaćim navijačima.

Serie A, 16. kolo:

Bari - Juventus 3-1 (Meggiorini 7, Barreto 44-11m, Almiron 81 / Trezeguet 23)

Cagliari - Napoli 3-3 (Larrivey 75, Matri 80, Jeda 90 / Lavezzi 21, Pazienza 65, Bogliacino 90+5)

Redoslijed: 1. Inter 35 (-1), 2. Milan 31 (-1), 3. Juventus 30, 4. Parma 25 (-1), 5. Fiorentina 24 (-1), 5. Napoli 24, 6. Bari 24..., 8. Cagliari 23....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:23