TRI VIKEND PRIČE

NOVI VELIKI ISPIT ZA BILIĆA Rušitelj velikana protiv crne mačke, može li prekinuti negativan niz?

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 24: Slaven Bilic manager of West Ham United celebrates his team's second goal during the Barclays Premier League match between West Ham United and Chelsea at Boleyn Ground on October 24, 2015 in London, England. (Photo by Jordan Mansfield/Getty Images)
 Jordan Mansfield / 2015 Getty Images

Uoči reprezentativne stanke predviđene za Euro-playoff i prijateljske utakmice, nogometni vikend opet će biti bogat uzbuđenjima, ponajprije u Premiershipu i Primeri.

Nama najzanimljiviji bit će okršaj West Hama i Evertona, u kojem Slaven Bilić želi ispraviti kiks protiv Watforda, ponovno se približiti vrhu i prekinuti očajan niz svojeg kluba u duelima s “karamelama”...

‘Čekićari’ po prekid katastrofalne serije

Slaven Bilić srušio je Arsenal, Liverpool, City i Chelsea, a sada ga čeka suparnik koji je u novije premierligaško vrijeme bio dežurni zlostavljač West Hama. U pitanju je još jedan Bilićev bivši klub Everton, koji su “čekićari” u prvenstvu posljednji put pobijedili u travnju 2007. godine.

Na press konferenciji koja je obišla internet zbog ruševnog stola, Bilić se zamislio nad pitanjem je li mu ova utakmica posebna.

- U jednu ruku jest, u drugu nije. Svaka je utakmica specijalna iz različitih razloga, a Everton je definitivno velik test za nas i zato ga nestrpljivo iščekujem.

West Ham bi se pobjedom mogao vratiti u društvo Top 4, za što će morati ponuditi bolje izdanje nego protiv Watforda.

- Tu smo kiksali, ali smo i utvrdili razloge neuspjeha. Pobrinut ćemo se da se to ne ponovi - obećao je “Super Slav” navijačima.

Subota, 16.00:

West Ham - Everton

Nastavak mrtve utrke u Primeri

Barcelona i Real rame uz rame: omiljena slika Primere i situacija zbog koje je svaki vikend u Španjolskoj nabijen elektricitetom. U 11. kolu će oba velikana, koji nakon deset kola imaju 24 boda, svoje ispite odraditi u nedjelju.

Barça će kod kuće dočekati Villarreal bez Ivana Rakitića, koji se pridružio povećoj koloniji ozlijeđenih u katalonskoj momčadi. Luisu Enriqueu je u zadnje vrijeme teže sastaviti momčad nego Grčkoj proračun, pa će mu najveća briga biti samo da još netko ne ispadne iz stroja uoči “el clásica” koji je na rasporedu za točno dva tjedna.

Real, s druge strane, pobjedu nad PSG-om nije platio novim žrtvama, ako tu ne ubrajate Karima Benzemu koji je u međuvremenu završio na čavrljanju s francuskim istražiteljima u sve intrigantnijem slučaju “ucjena”. Gostovanje u Sevilli mogao bi propustiti tek vratar Keylor Navas, umjesto kojeg će na gol Casilla.

Nedjelja, 16.00/20.30:

Barcelona - Villarreal, Sevilla - Real Madrid

Rurski derbi opet zanimljiv

Ni Schalke ni Borussia Dortmund prošle sezone nisu krojili vrh u Bundesligi pa je i Rurski derbi bio lišen uzbuđenja. Ulozi su sada veći, iako je svako rivalstvo u drugom planu u situaciji kada Bayern masakrira konkurenciju. Borussia je nakon 11 kola najbliže Bavarcima, drže drugo mjesto s pet bodova zaostatka, dok je Schalke trenutno četvrti.

Hendikep za domaćine mogao bi biti izostanak Marca Reusa, koji se ozlijedio u dvoboju Europske lige protiv Qabale (4-0) i upitno je hoće li se stići oporaviti.

- Izvadili smo ga jer je osjetio zatezanje u preponama. Odlučit ćemo u zadnji čas - izvijestio je trener Thomas Tuchel.

Nedjelja, 15.30:

Borussia Dortmund - Schalke

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 15:48