ONI DOLAZE

NOVI MAKSIMIRSKI VAL Mamić je ove sezone dao priliku čak jedanaestorici igrača ‘ispod 21’

Mislim da su svi skupa pokazali razinu kvalitete, karakter i odlike pravih igrača - tvrdi trener

Lista prioriteta koju svaki trener Dinama dobije uoči početka sezone već desetljeće je potpuno identična. Za početak se ganja Liga prvaka ili barem skupina one Europske. Domaći trofeji su nešto što se podrazumijeva u Maksimiru, a mora se paziti i na izlog za igrače jer Dinamo, nažalost, ne živi od marketinga, prodanih ulaznica i TV prava, već od prodaje obiteljske srebrnine…

Pokazali i karakter

Uz sve to, strateg “modrih” mora misliti i o mladim snagama koje svake godine grabe prema prvoj momčadi koracima od sedam milja.

Nema dvojbe kako je Zoran Mamić uspješno apsolvirao novi “modri” val u sezoni na izmaku. Čak 11 igrača ispod 21 godine dobilo je priliku zaigrati za seniore. Neki su oduševili više, neki malo manje, ali najvažnije je kako nitko nije podbacio.

Kada pitate Mamića kakve dojmove nosi iz rada s mladima, trener Dinama ne skriva ponos.

- Rad s takvim talentima je veliko bogatstvo Dinama i moj osobni privilegij - priča Mamić, naglasivši kako mu je situacija utoliko lakša s obzirom na to da su ti mladići okruženi iskunim igračima i da igraju u momčadi koja dominira pa im se lakše prilagoditi.

- Mislim da su svi skupa pokazali razinu kvalitete, karakter i odlike pravih igrača - tvrdi trener od kojeg rijetko kada doznamo konkretna imena. Međutim, Ante Ćorić je nezaobilazna tema svakog maksimirskog kružoka...

- Ćora je pokazao iskorak i definitivno je napredovao u ovoj sezoni. Pjacu i Henriqueza uopće ne računam pod ‘mlade igrače’ iako po godinama pripadaju toj skupini. I Jozo Šimunović je s njima - naglašava trener Dinama koji računa da će svi oni krenuti u pripreme za novu sezonu, a statusi će se definirati u hodu.

- Treba dobro razmisliti i podvući crtu. Ako sve bude u redu, mi do zime očekujemo 30-ak utakmica i trebam veliki igrački kadar da to pokrije. No, kako će se približavati kraj ljetnog prijelaznog roka, situacija će biti puno jasnija pa ćemo vidjeti tko bi mogao na posudbu da uhvati kontinuitet nastupa - otkriva trener.

Ćukov dobar posao

Dobar temelj se nalazi u Dinamu B koji Sreten Ćuk vodi prema naslovu prvaka 3. HNL. Osim onih koje Zoki Mamić povremeno prepusti rezervnoj momčadi, nametnulo se nekoliko igrača koji u svakom trenutku mogu uskočiti u “pravi” Dinamo. Tu prije svega mislimo na Šunjića, Capana, Halilovića...

- Puno je to zanimljivih igrača i treba biti mudar oko pitanja njihova razvoja. Žao mi je što ova generacija koja je sada na Euru u Bugarskoj nije puno participirala jer tu ima mnogo materijala za velike stvare - zaključio je Mamić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. rujan 2024 07:24