BURNA NOĆ U ZAGREBU

NOVI ISPAD SAMMIRA Policija zaustavila Brazilca, Mamićev miljenik imao 0.76 promila alkohola u krvi

 Drago Sopta/CROPIX

“Jabuka ne pada daleko od stabla, a Sammir od šanka”, kaže poznata maksimirska poslovica. Dogodilo se previše puta da bi bilo slučajno, ili da bi ikoga iznenadilo, ali još jednom je nevjerojatno da bogomdani talent biva upropaštavan na tako banalan način.

Novi vikend-pohod i navodni novi neodgovorni ispad ponajboljeg Dinamovog nogometaša odigrao se u noći sa subote na nedjelju. Sammir je nakon pobjede Dinama protiv Slaven Belupa od 3-0 u Maksimiru, otišao u noćni provod, završivši ga s - prekršajnom prijavom. U redovnoj kontroli policijska ga je patrola uhvatila za volanom na Mažuranićevu trgu u Zagrebu sa 0,76 promila alkohola u krvi. Iz Dinama su poručili da nemaju komentara na navodni ispad svojeg nestašnog pojedinca.

Hoće li policija posegnuti za “komentarom” u Sammirovu vozačkom dosjeu? Momak koji u top-formi samostalno ruši najtvrđe obrane, kojeg bi Štimac za tri tjedna u utakmici stoljeća protiv Srbije mogao koristiti kao neočekivani “džoker zovi”, još jednom nije znao iskoristiti svoj džoker zovi i otipkati broj taksija. Ili prijatelja koji bi ga prevezao kući. Ovako, hrvatski reprezentativac radi sve ono što netko tko povremeno navlači kockasti dres nikako ne bi smio. Možda vam priča o herojima i uzorima djeluje romantičarski, ali vožnja pod utjecajem alkohola reprezentativcu ne smije postati omiljeni hobi.

Povijest Sammirovih pijančevanja bogatija je od kolekcije velikih utakmica koje je odigrao u plavom dresu. Najdrastičniji ispad dogodio mu se u svibnju 2011., kad je uhvaćen u automobilu sa 2,31 promila alkohola u krvi. Zbog toga je prenoćio u jedinici za triježnjenje na Kustošiji i, naravno, kasnije skrušeno obećao kako je to posljednji put da radi takve stvari.

Sammirov “majke mi” nije potrajao, nestašluci su rasli i do ozbiljnih prekršaja, a posljednji se dogodio uoči puta za Split. Kao da je znao da će Poljud pogoditi epski potop, Sammir je na posljednji trening uoči utakmice zakasnio 45 minuta. Prema maksimirskom “ne talasaj” principu, kazna je izostala. Hoće li Sammir još jednom proći bez packe?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:35