REZIME PRIPREMA

Novaci Vrsaljko i Dodo izborili prvu momčad

Kadar s kojim trener Krunoslav Jurčić kreće u obranu dvostruke krune uvjetovan je, među inim, i transferom Lovrena u Lyon, te ozljedom Bišćana
 Nikola Lipovac

ZAGREB - Ukupno devet pripremnih utakmica na hercegovačkim i turskim pripremama nogometaša Dinama iskristaliziralo je momčad za 13 prvenstvenih i najviše četiri kup nadmetanja ovog proljeća.

Kadar s kojim trener Krunoslav Jurčić kreće u obranu dvostruke krune uvjetovan je, među inim, i transferom Lovrena u Lyon, te ozljedom Bišćana, no intrigira spoznaja da su se dvojica najmlađih novih lica u plavoj svlačionici izborila za početnih 11: junior Vrsaljko koji se jesenas kalio u Lokomotivi, te Luiz Paulo Hilario Dodo (22), kupljen od Inter Zaprešića.

Od ostalih novaka ili povratnika, Antolić će dobivati prigodu kao prva zamjena za ofenzivne položaje u veznom redu, dok su Turina i Vidaković drugi i treći vratari. Od jesenas, osim Lovrena nedostaju posuđeni Carlos (Shadong), Chago (Istra) i Sivonjić (Inter).

Pokazalo se da su jedanaestorica koja bi se suprotstavila Sesvećanima da se liga nastavlja sljedećeg vikenda ona koja su započela ogled s Clujom u Beleku: Butina - Vrsaljko, Barbarić, Cufré, Ibáńez - Sammir, Vrdoljak, Badelj , Morales - Mandžukić, Dodo.

Od jesenas, dakle, od igrača u polju isti je ostao samo vezni red, a najveće izmjene pretrpjela je zadnja linija u kojoj su čak trojica novih igrača. Barbarić je iskoristio prigodu koju mu je otvorio Lovrenov transfer, a Cufré se pokazao vrlo dobrim rješenjem na stoperu umjesto Kovača, kojem će se na proljeće dozirati minutaža jer na ljeto završava karijeru.

Kako su mu u kadru samo 18 igrača i trojica vratara, dakle dva manje od idealnog, Jurčić je dogovorio s vodstvom omladinske škole da četvorica juniora koji su prošli pripreme što ćešće treniraju sa seniorima i na proljeće, a neki poput ljevonogog stopera Komorskog, te ofenzivnih vezista Mlinara i Šituma, mogli bi u završnici prvenstva dobiti prigodu za debi.

Evo kako izgleda Dinamov igrački kadar za proljeće:



Vratari

Butina je još 7. listopada 2009. produžio ugovor do ljeta 2011. i na proljeće ostaje prvi vratar, a ovisno o oporavku Lončarića i za sljedeću sezonu koja počinje već u srpnju.

Obrana

Vrsaljko je iznenađenje samo za one koji jesenas nisu gledali utakmice Lokomotive. Motorični Zadranin istisnuo je 10 godina starijeg Etta s desnog stražnjeg boka, a za preostala tri mjesta konkurirat će Barbarić, Cufré, Kovač, Ibáńez i po potrebi junior Komorski.

Veza

Vrdoljak i Badelj ostali su prvi par srednjih veznih, Sammir i Morales pokrivat će vanjske položaje. Sammiru je najveći konkurent Tomečak, kojeg će Jurčić postepeno vraćati nakon operacije trbušnog zida da mu se ne obnovi ozljeda kao Bišćanu, dok će Antolić mijenjati Moralesa ili Badelja i dobivati sve više prigoda kako će rasti s tjelesnom spremom. Za zatvaranje utakmica kao taktička će zamjena ulaziti sve prilagođeniji Calello.

Napad

Prvi napadački dvojac su Mandžukić i Dodo, koji je pobijedio konkurenciju zbog najboljeg učinka u defenzivi. Brazilac je kompatibian i s Kramarićem i Slepičkom, jer napada prostor, a ne traži loptu u noge. Karlo Primorac, pak, nije prošao pripreme s novim suigračima, pa će se za minutaži i produženje ugovora na ljeto morati boriti, ponajviše sa Slepičkom.

Dinamo u sezoni 2009/10



Završili jesen Započinju proljeće

(4-4-2) (4-4-2)

Butina Butina

Etto VRSALJKO

Lovren BARBARIĆ

R. Kovač CUFRÉ

Ibáńez Ibáńez

Sammir Sammir

Vrdoljak Vrdoljak

Badelj Badelj

Morales Morales

Slepička Mandžukić

Mandžukić DODO

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:30