TALENT IZ MAKSIMIRA

NOVA ZVIJEZDA DINAMA Ćorić: 'Proljeće u Europi prokletstvo? Glupost. Ako ćemo biti pravi, ništa nije nemoguće'

 Marko Todorov / CROPIX

Prije tri mjeseca Ante Ćorić bio je dio “smogovaca”, kako smo ga nazvali s vršnjacima Capanom, Biljanom i Fiolićem tijekom priprema u Moravskim toplicama. Danas je ovaj “smogovac” preko noći odrastao i čekamo ga pred seniorskom svlačionicom. Karijerni torpedo nije ga ni dotaknuo, tvrdi Ćorić, i kaže da je jedina razlika otkad je član prve ekipe to što ide - pola sata kasnije u krevet.

- Eto, ne idem više spavati u deset navečer - kaže 17-godišnjak čiju igru uspoređuju s mnogo vrhunskih nogometnih imena. No, on se ne želi uspoređivati ni sa kim.

- Čitam i kažem sam sebi: neka pišu. Imam ja još puno toga raditi da bih dostigao Luku Modrića. Uzora u nogometu nemam, sviđa mi se Ronaldinho, a najbolji je Messi. Prosinečkog sam, nažalost, gledao samo na YouTubeu. Potezi su čudo, ali, kao i kod Luke, daleko sam ja od toga - čvrsto na zemlji stoji mladi Zagrepčanin koji ponajprije vjeruje u ocjenu svog oca Miljenka. Uostalom, on je i presudio da se vrate u Zagreb iz Salzburga gdje su Ćorići otišli nakon poziva Red Bulla.

Mami nije bilo svejedno

- Kada su nas iz Dinama zvali da se vratimo, bio sam uzbuđen. Mami nije bilo baš svejedno jer se navikla na život u Salzburgu, ali otac je bio uvjeren da mogu uspjeti u Dinamu. Bio je u pravu jer je sve krenulo dobrim smjerom. Kada nije dobro, onda i sam osjetim što misli o mojoj igri, a kada je dobro, onda uvijek može bolje. Tata je cijeli život u nogometu i ti su savjeti zlata vrijedni - opisuje najmlađi član svlačionice pod južnom tribinom.

Pitamo ga za prvu asocijaciju kada netko spomene Dinamo.

- Svetinja - spremno odgovara Ćorić koji je kao klinac s bratom išao na maksimirski Sjever. Ne krije da mu nedostaje ta atmosfera, a nedavno je izjavio da će vratiti navijače na Maksimir. Sada je povukao kočnicu.

- Navijače mogu vratiti samo momčad i dobri rezultati. Čini mi se da je krenulo nabolje i nadam se da će se tako nastaviti. Silno mi nedostaje taj huk s tribina - priča veznjak koji je u svlačionici jedan od mezimaca.

Glupi mitovi

Najbliži je s Pjacom i Fiolićem jer su generacijski povezani, a i svi ostali su, kaže, super prema njemu. Kao pripadniku nove generacije još uvijek mu se priča o “Dinamovu proljeću” nije uvukla u svijest.

- Ma, kakvo prokletstvo! To su gluposti. Ako ćemo biti pravi, onda ništa nije nemoguće, ali ne smijemo si dopuštati stvari poput Ponikva - odlučan je Ante Ćorić.

- Trebam popraviti taj završni šut - kaže skroman dečko iz Središća, novozagrebačkog kvarta gdje je cafe bar Play u vlasništvu Ćorićeve obitelji postao novo trendi mjesto. Sjede tamo, priča se, djevojke, satima čekajući da Ante slučajno navrati.

- Istina, dolaze cure, ali mene tamo nikada nema - smije se Ćorić te dodaje da nije zvijezda, nego običan dečko koji je počeo živjeti svoj san.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:29