PAULO MACHADO

NOVA DESETKA DINAMA 'Moj prijatelj Ronaldo je mašina, 'five star' osoba, želi biti najbolji ikad!'

'Baš sam poslao poruku Eduardu. Rekao sam mu da bude sretan što dolazi u Dinamo'

Portugalac Machado nova je ‘desetka’ Dinama. U Maksimir je stigao iz grčkog Pireja gdje je branio boje Olympiacosa. - Dinamo je nazvao moj klub, oni su pitali mene, ja svoju obitelj. Nazvali su mog oca i počeli pregovore. Trebao sam nove izazve, nisam igrao zadnje utakmice u Olympiacosu i odlučio sam da je najbolje da odem – otkriva nam Portugalac koji je u Dinamu naišao na domaću atmosferu. Tu su Pinto i Goncalo, a uskoro dolazi i vratar Eduardo.

- Jako dobri igrači. Svi zajedno smo spremni pisati klupsku povijest – jasan je Machado. U Maksimiru mu se sviđa miks starih, iskusnih igrača i vrhunskih talenata. Za sebe tvrdi da je najbolji na poziciji centralnog veznog, ali mu nije problem niti stati na gol ako to trener traži od njega.

- Želim biti prvak. Znam da to nije teško u Dinamu, ali želim igrati u Ligi prvaka i ostaviti trag. Mislim da su to normalni ciljevi za velike klubove, a Dinamo to svakako jest.

A Portugal je velika reprezentacija. Ipak, nije prošla u osminu finala SP-a. - Zaboravite. Nismo igrali dobro, puno je igrača ozlijeđeno i umorno.

I Machado je bio dio reprezentacije... - Ozlijedio sam se i tu je priča bila završena. Ne zauvijek. Ako budem dobar u Dinamu, očekujem poziv.

Sliejdeći tjedan u Dinamu mu se pridružuje sunarodnjak Eduardo. - Taman sam mu poslao poruku. Rekao sam mu da bude sretan što dolazi u Dinamo. Ovo je sjajan klub u kojem su igrači jedna velika obitelj. Sigurno će biti sretan kada dođe – smatra Machado, koji se može pohvaliti prijateljstvom s Cristianom Ronaldom.

- Mašina. Radi svaki dan i nakon treninga. Mi odemo u sobe, a on u teretanu. Želi biti najbolji svih vremena. Cristiano Ronaldo je ‘five star’ osoba. Kompletan na terenu i van njega. Brine se o svima iz svog okruženja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 03:03