WENGER LJUT S PRAVOM

'Nogometni savez mora reagirati, ovo nije nogomet!'

'Vrlo sam tužan. Izgubiti igrača tih kvaliteta, koji ima samo 19 godina, to je uistinu zastrašujuće'
Stoke City's Irish player Glenn Whelan (3rd L) attends to Arsenal's Welsh midfielder Aaron Ramsey (2nd L) after he suffers a serious leg injury in a challenge with Stoke's English defender Ryan Shawcross (not pictured). Shawcross received a red card for the challenge from referee Peter Walton during the English Premier League football match between Stoke City and Arsenal at the Britannia Stadium, Stoke-on-Trent, Staffordshire, central midlands, England on February 27, 2010. AFP PHOTO/Paul EllisFOR EDITORIAL USE ONLY Additional licence required for any commercial/promotional use or use on TV or internet (except identical online version of newspaper) of Premier League/Football League photos. Tel DataCo +44 207 2981656. Do not alter/modify photo.
 AFP

- Tri utakmice suspenzije smiješna je kazna za start i ozljedu koju je njime prouzročio Ryan Shawcross - izjavio je na press-konferenciji u subotu trener nogometaša Arsenala Arsene Wenger.

Spomenuti je branič Stokea ranije slomio nogu 19-godišnjem Arsenalovu velškom veznjaku Aaronu Ramseyju u predjelu desnog gležnja. Uklizao mu je krvnički u 65. minuti prvenstvenog dvoboja dviju momčadi na Britanniji zaradivši crveni karton. Prijeti mu kazna od tri utakmice suspenzije.

-To je smiješno obzirom na težinu prekršaja, nepromišljenost koja je do njega dovela. To se zapravo ne da opisati. Mislim da je to bio grozomoran prekršaj - nastavio je 63-godišnji francuski trener.

- Vrlo sam tužan. Izgubiti igrača tih kvaliteta, koji ima samo 19 godina, to je uistinu zastrašujuće. Ramsey je već treći igrač kojeg smo izgubili u sličnim nasrtajima. To nije prihvatljivo, šokiran sam. Za mene to nije nogomet, to nije ono što volim u igri. Ako to moramo nastaviti trpjeti, onda ja odbijam sudjelovati u tome.

- Engleski nogometni savez mora djelovati. Ja ne mogu ništa učiniti oko toga. Igrači moraju biti profesionalci, moraju poštivati pravila i moraju poštivati jedan drugoga. Igrači koji rade takve prekršaje moraju biti drastično kažnjeni.

- Aaron je fantastično talentirani mladić koji ne zaslužuje na taj način biti izbačen iz igre. Ovaj put FA mora postaviti primjer za buduće slučajeve. Strašno je što moji igrači svjedoče trećoj ozljedi potencijalno pogubnoj po karijeru i zdravlje njihovih suigrača.

Shawcross je, vidjelo se odmah, istog trenutka zažalio zbog vlastite brutalnosti.

- Bio je uništen. Plakao je neprekidno. Majka ga je morala odvesti kući jer nije bio u stanju učiniti to sam - rekao je trener Stoke Cityja Tony Pulis o svojoj mladoj zvijezdi, koja je iste večeri primila premijeran poziv u englesku seniorsku reprezentaciju.

Svoj je sud o ozljedi suigrača dao i kapetan Arsenala Cesc Fabregas:

- Na koncu, ispada da Arsenalovi igrači jednostavno nisu dovoljno zaštićeni. Ispadamo žrtve češće od ostalih. Ne želim da nas se žali, takav je današnji nogomet. Ali, tri takva loma u pet godina, koliko sam ja u Arsenalu, ipak je previše.

Arsenal je, unatoč ozljedi svog igrača, dobio utakmicu 3-1.

- Naučili smo na Eduardovu iskustvu prije dvije godine, kada smo izgubili vodeće mjesto na ljestvici remijem kod Birminghama, nakon što je Eduardo stradao. Teško je u takvim trenucima pokazati karakter i pobijediti. Nama je to ovaj put uspjelo. Zato sam siguran da imamo još puno toga za reći u utrci za prvaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:32