PLAY-OFF LIGE PRVAKA

Nogometni patuljci u lovu na milijunski jack-pot

Dvadeset klubova sudionika play-off runde podijelit će čak 55 milijuna eura iz Uefine blagajne, poraženi sele u bubanj Lige Uefe s otpremninom od 2,1 milijun eura

ZAGREB - Nekoliko patuljaka europskog nogometa - ‘najzvučniji’ među njima Šerif, Žilina i Young Boys - u utorak i srijedu jurišaju na mjesto u skupini Lige prvaka koje jamči milijunski jack-pot. Uefa je samo za play-off rundu pripremila nagradni fond težak 55 milijuna eura. Poraženi klubovi pronaći će utjehu u bogatoj otpremnini (2,1 mil.) i produžetku europskog života u Europskoj ligi, dok se uspješnima smiješi vrijeme berbe. Autsajder Debrecen je, za ilustraciju, lanjskim plasmanom u skupinu Lige prvaka automatski zaradio više od 7 milijuna eura.

Nikola Pokrivač prvi će od petorice hrvatskih reprezentativaca istrčati na teren i pokušati u gostima nadoknaditi rezultatski deficit iz prvog dvoboja s Hapoelom iz Tel-Aviva. Njegov je Red Bull i prošle godine zapeo na ovoj stepenici, kobnim se tada pokazala druga izraelska momčad, Maccabi Haifa.

Tottenhamov hrvatski trojac će dan poslije pred svojim navijačima juriti minimalni zaostatak protiv Young Boysa (2-3 poraz). Premda su ‘spursi’ papirnati favoriti, momčad Vladimira Petkovića u dobroj je formi; za vikend je sredila solidni Zürich u švicarskom prvenstvu, a u prethodnoj rundi kvalifikacija za Ligu prvaka nokautirala je Fenerbahçe na gostovanju u Istanbulu. Dinamo Kijev i Ognjen Vukojević u Amsterdamu imperativno moraju postići gol ili dva s obzirom da Ajax drži u rukama solidan kapital iz prve utakmice (1-1).

Tjedan europskog nogometa kulminirat će sudarom Intera i Atletico Madrida u Superkupu, a uoči ždrijeba skupina Lige prvaka i Lige Uefe u Monte Carlu europska nogometna organizacija dodijelit će nagradu ‘Uefa klupski igrač godine’. Na popisu se nalazi 12 prezimena: Julio Cesar, Lloris, Valdes (vratari), Lucio, Maicon, Pique (obrambeni igrači), Xavi, Robben, Sneijder (vezisti), Messi, Milito i Rooney (napadači).

Braga brani prednost u Sevilli

Raspored uzvratnih utakmica play-offa za Ligu prvaka; u utorak (20.45) igraju Hapoel T.A. - Red Bull (3-2), Šerif - Basel (0-1), Anderlecht - Partizan (2-2), Sevilla - Braga (0-1), Sampdoria - Werder (1-3). U srijedu (20.45) igraju: Kopenhagen - Rosenborg (1-2), Žilina - Sparta (2-0), Tottenham - Young Boys (2-3), Auxerre - Zenit (0-1), Ajax - Dinamo Kijev (1-1).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 02:38