SEVILLIN TRAGIČAR

NOĆNA MORA S BIJELE TOČKE Rakitić je jedini igrač u Primeri koji je promašio tri jedanaesterca

Pucat ću i dalje, osim ako trener ne odluči drugačije - izjavio je hrvatski reprezentativac
 getty images

Nakon serije utakmica u kojima je uglavnom bio jedan od najboljih igrača Seville, došao je red da Ivan Rakitić bude i “Pedro”.

Nakon promašenog jedanaesterca protiv Valencije (0-0), koji je njegovu momčad mogao potpuno približiti europskoj zoni na ljestvici, Rakitić je postao prvi čovjek u Primeri koji je ove sezone “zapucao” tri penala.

Promašio i protiv Reala

S obzirom da ih je isto toliko i pogodio, njegov mizerni učinak od 50 posto nagnao je Marcu da u kratkom osvrtu stavi naslov: “Rakitić nije specijalist za najstrože kazne”.

Ove je sezone, osim u nedjelju, Rakitić promašivao i na Santiago Bernabéuu u golijadi protiv Reala (3-7, ali tada je zabio i dva gola) te prije samo dvadesetak dana u 2-3 porazu od Levantea (i tada je bio strijelac). Valencia je, dakle, prva utakmica u kojoj se za promašaj nije iskupio pogotkom. Kapetan Seville tvrdi da unatoč tome neće odustati.

- Uvijek sam na sebe preuzimao odgovornost u takvim situacijama. Pucat ću i dalje, osim ako trener ne odluči drugačije - izjavio je Rakitić.

Podrška suigrača

Hrvatski reprezentativac i ukupno u Primeri ima polovični učinak s bijele točke. Izveo je osam jedanaesterca, pogodio četiri. Suigrači, međutim, nisu izgubili povjerenje u njegove sposobnosti. Branič Alberto Moreno tvrdi da Sevilla nema boljeg izvođača.

- Nema veze što je Ivan ove sezone promašio tri penala. Mislim da je to slučajnost i da će sljedeći put sigurno zabiti - rekao je Moreno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:10