SVE DALJE OD MAKSIMIRA

NIŠTA OD TRANSFERA? Upitan dolazak Ive Pinta u Dinamo zbog Portovih potraživanja

 Uefa.com

Nije gotovo dok nije gotovo. Taj postulat se uvijek, baš uvijek mora uvažavati kad su u pitanju transferi. Ovdje se radi o dolasku Portugalca Ive Pinta u Dinamo. Ne, nije došao niti u četvrtak. Možda dođe danas, a možda i ne. Možda ne dođe uopće. Priča je komplicirana i zapetljana kao najkompliciraniji čvor.

O čemu se radi? U četvrtak smo od sportskog direktora Zorana Mamića koji se skupa s predsjednikom Mirkom Barišićem pridružio Dinamovim pripremama u Moravskim Toplicama čuli sve detalje oko transfera koji još nije realiziran. Dakle, prije nekoliko godina je Rio Ave, portugalski prvoligaš čiji je Pinto igrač, potpisao ugovor s Portom po kojem slavni klub ima pravo prvokupa Pinta, kao i postotak od njegovih transfera, pa bi, recimo, od milijun eura koliko je Dinamo spreman platiti Rio Aveu četrdeset posto pripalo Portu. To ipak nije najbitnija tema. Naime, kad su u Portu čuli da bi Pinto trebao potpisati petogodišnji ugovor s Modrima, aktivirali su opciju prvokupa.

Ali Porto ne bih odmah kupio Pinta, u ovom trenutku im nije neophodan, pustili bi Rio Aveu da napravi transfer Pinta u Dinamo, ali traže od Modrih da se oni također obvežu u ugovoru da Porto imao pravo prvokupa Pinta, odnosno da ga danas-sutra Dinamo ne može nikome prodati osim Portu. Ukoliko bi zagrebački klub odbio tu klauzulu u ugovoru, Portugalci traže postotak od Pintova transfera kad bi se ovaj prodavao u neki drugi klub. I to dvadeset posto. Na što Modri ne pristaju.

U četvrtak je iz Porta stigao faks na adresu sportskog direktora Mamića u kojem pak Porto nudi Dinamu da otkupi Pinta nakon dvije godine za pet milijuna eura.

- O tome se može razgovarati, ali o postotku od budućeg Pintova transfera ne - kazao je sportski direktor.

Tu je dakle, zapelo, na relaciji Porto - Dinamo. Stvari se mogu primijeniti u nekoliko sati, ali jučer poslijepodne sportski direktor nije imao novih informacija iz Portugala. Transfer Pinta u Maksimirje, dakle, još uvijek na čekanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 02:08