ČAČIĆ DAN POSLIJE

'Nisam obećao da ćemo prezimiti u Europi, ali to želim, iako smo najslabiji u skupini'

 Damir Krajač/CROPIX

Dan uoči utakmice s Lokomotivom, a isto toliko nakon ždrijeba skupina Lige prvaka trener Modrih Ante Čačić održao je zanimljivu konferenciju za medije.

- Vraćamo se u našu zbilju - domaće prvenstvo; natjecanje bez kojega ne bi bilo Europe i svih ovih silnih radosti za sve koji vole Dinamo. Utakmice u prvenstvu su nam bitne da održimo atmosferu i, naravno, budemo prvaci te izborimo Europu - rekao je trener Modrih pa nastavio o Lokomotivi:

- Lokomotiva je pokazala da je kvalitetna i učinkovita momčad satkana od niza kvalitetnih mladih igrača koji su itekako motivirani jer se žele nametnuti i pokazati da se mogu vratiti u Dinamo. U svakom slučaju će, mogu tako reći, biti "nabrijani", ali mi moramo odgovoriti u skladu s našim rejtingom i kvalitetom.

Trener je rekao kako ne zna s kojim će sastavom ući u utakmicu budući da još nije siguran kakvo je stanje nekih igrača pa dodao:

- Respektiramo svakoga pa tako i Lokomotivu koja je svojim igrama pokazala kvalitetu i očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu s puno golova.

Bilo je to i sve o subotnjoj utakmici da bi se potom krenulo na druge teme; prvo - Liga prvaka i uvjerljiv dolazak Dinama do najelitnijeg klupskog natjecanja:

- Hvala na komplimentima, ali ja ne razmišljam što je bilo jučer nego što nas čeka sutra. Stalno dižem letvicu i tražim puno od sebe i onih oko sebe. Naravno, užitak je na ovako, možemo to reći, impresivan način ući u Ligu prvaka. Možda je taj Ludogorec bio malo "knap", ali rekao sam da će tako biti nakon odrađenih priprema - kaže trener pa nastavlja:

- Ipak, pred nama je obaveza popraviti dojam od prošle godine i učinit ćemo sve da se ne ponovi prošla sezona.

Nastavio je trener o medijskom tretmanu Dinama u Ligi prvaka:

- Isto tako, očekujem da će mediji omalovažavati sva tri naša protivnika i reći da su "male bebe" s kojima mi lako možemo, ali ja sam realan i znam da su to dva svijeta. Ipak, vjerujem u svoju momčad i nikome neće biti lako te možemo iznenaditi. Naravno, srce i želja na ovakvom nivou nisu dovoljni jer ipak kvaliteta igra veliku ulogu, ali dat ćemo sve od sebe.

Predstavnike medija zanimalo je koji bi rezultat u Ligi prvaka zadovoljio Modre:

- Potpisao bih ono što sam rekao da prvi poraz doživimo na Parku Prinčeva; znači u 4. kolu Lige prvaka. Kada sam došao sam rekao da je cilj napraviti dobar rezultat u Europi, a to je prezimiti u Europi; nisam to obećao, ali i dalje tome stremim iako smo najslabija momčad u skupini. Nogomet baš zbog toga i je popularan jer nema apsolutnog favorita i idemo pokušati skupiti što više bodova. Ipak, nas sutra čeka utakmica protiv Lokomotive i idemo redom - kaže trener pa nastavlja o drugoj medijima zanimljivoj temi: izbacivanju Jerka Leke i Nikole Pokrivača iz momčadi.

- Kopate mi po rani, ali rekao sam kada sam došao da ću učiniti sve kako bi Dinamo bio bolji te da nećemo ovisiti o nijednom igraču. Na kraju krajeva, ušli smo u Ligu prvaka kao momčad i nijedan igrač ne može reći da je to sam napravio. Što se tiče spomenutog dvojca, oni nisu napravili nikakav gaf, ali nisu pokazali da su gladni, željni i da žele više od ovoga - preko toga ne mogu prijeći.

Kakva će biti budućnost dvojca:

- Oni imaju ugovore i klub treba odlučiti kako će s njima u budućnosti, ali dok sam ja tu oni neće trenirati s prvom momčadi. Vidio sam danas da se piše o "planskom tjeranju" igrača što nema nikakve veze jer smo Nikolu mogli maknuti nakon što je napravio "gaf". Kažem, jako mi je žao, ali posao i Dinamo su jedno, a emocije i osjećaji su nešto drugo. Kada stavljam igrače u momčad, ne vadim ih iz tuđeg dvorišta nego iz naše svlačionice i nije za mene uvreda ako se netko ljuti što ne igra nego vrijeđa suigrača. Kako može igrač biti pravi na utakmici ako ne radi isto tako na treningu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:29