VELIKI FAN BARCELONE

Niko: Real s Lukom više nije ništa slabiji od Messijeve Barçe!

'S Makedonijom smo se uvijek mučili, no u toj utakmici se moramo postaviti kao favoriti. Moramo u kvalifikacije krenuti s dobrim rezultatom'
Tel Aviv, 091010.Ramat-Gan Stadion.Kvalifikacijska nogometna utakmica grupe F izmedju Izraela i Hrvatske za Euro 2012 u Poljskoj i Ukrajini.Na slici: slavlje Kranjcara i Eduarda nakon gola.Foto: Drago Sopta / CROPIX
 Drago Sopta / CROPIX

I Niko Kranjčar je sa zebnjom pratio zadnje minute utakmice s Borussijom Mönchengladbach, kada je njegov Dynamo opasno “visio”. Za razliku od Ognjena Vukojevića, nije ulazio u igru, ne samo u Londonu, trener i u Kijevu dozira njegove minute.

Niko sarkastično kaže da ruski trener samo nastavlja “kontinuitet” Harryja Redknappa.

- Najvažnije je da smo prošli, iako nas igra zabrinjava, naročito uoči susreta sa Šahtjorom. U Kijevu su frustrirani dominacijom momčadi iz Donjecka, koja je tri godine zaredom ukrajinski prvak, a mi ne igramo dobro.

Niko Kranjčar je prognozirao da je zagrebački Dinamo u dobroj šansi plasirati se u drugi krug, jer u ovoj grupi svatko svakoga može pobijediti. Nije u prednosti ni PSG, najskuplja momčad u grupi, iako bi mnoge stvari trebao riješiti najatraktivniji igrač - Zlatan Ibrahimović.

Sapunica oko transfera Luke Modrića napokon je završena, Niko je dobro prognozirao, i Tottenham i Luka dobili su ono što su tražili. Tottenham novce, Luka dres kraljevskog kluba.

- Drago mi je zbog Luke, koji je došao u najbolji klub na svijetu. Igrat će s velikim igračima, što je privilegij...

Vi ćete i dalje navijati za...?

- Barcelonu, simpatije se ne mijenjaju preko noći. I za Luku, naravno. Real Madrid je sve bliže Barceloni, pobijedili su u Superkupu, osvojili su naslov prvaka, poruka glasi: ‘Leo, sve su vam bliže!’ Posebno nakon Lukina dolaska.

Hoće li se Modrić probiti do udarne postave, pored Ozila, Xabi Alonsa, Khedire, Lassa, pa i Kake, koji je ostao na Bernabeu?

- Igrat će, sigurno će igrati, Luka je superkvalitetan igrač koji i pokraj igrača takve klase zaslužuje najveću minutažu. Ne bi trener inzistirao na njegovu dolasku da ga ne treba. Ako je takav trener prepoznao njegovu klasu, to je garancija da će Luka biti jedan od glavnih igrača.

Je li Niko spreman za reprezentativna iskušenja, Makedonija i Belgija na premijeri kvalifikacija za SP?

- S Makedonijom smo se uvijek mučili, no u toj utakmici se moramo postaviti kao favoriti. Zaboravimo Split i razočaranja, moramo u kvalifikacije krenuti s dobrim rezultatom. Belgija, s njima će već biti problema. Iako smo i u toj utakmici favoriti, bez obzira na izuzetne belgijske igrače koji igraju u Premiershipu.

Impresioniran sam Hazardom, koji se u vrlo kratkom vremenu nametnuo kao glavna figura u igri Chelseaja. Izvrstan je i Felaini, da o zadnjoj liniji ne govorimo. Kompany, Vermaelen, Verthongen, ne znam koja reprezentacija to ima. Uostalom, najozbiljnije upozorenje je belgijska pobjeda nad Nizozemskom, veća opomena nije potrebna...

Niko Kranjčar također želi zaboraviti blijedu igru iz Splita, kvalifikacijske utakmice su nešto drugo, one donose pravi natjecateljski žar. Samo, meč na stadionu Kralja Baudoina u Bruxellesu bit će teži ispit nego meč protiv Srbije. Svjesni su toga i igrači i Štimac, jer Belgija je apsolutni europski nogometni hit...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:33