CONTE VAN SEBE

NIKAD SLABIJA ITALIJA Napada nema, za vezu i obranu smišljaju rezerve

Antonio Conte pozvao je na pripreme za utakmicu s Hrvatskom (petak, Split, 20.45) dodatnog vezista, Giacoma Bonaventuru (25), jer Verratti se ne osjeća najbolje, no glavna vijest iz kampa talijanske nogometne reprezentacije jest da je izbornik ‘azzurra’ odlučio koju će obranu suprotstaviti izabranicima Nike Kovača.

Prema pisanju talijanskih novinara, Conte je bliže odluci za formaciju 4-3-3 u kojoj bi u zadnjoj liniji bili Darmian, Ranocchia, Bonucci i Pasqual. Ako bi bilo 3-5-2, Darmian bi igrao stopera. Ovisno o formacijama, Conte još dvoji glede veznog reda i napada. U 3-5-2 mu je stražnji vezni Pirlo, u 4-3-3 De Rossi. Sorianu su, pak, konkurenti na desnom u nutarnjem veznom Parolo i Bertolacci.

U napadu, Immobilea bi kao partnera Pelleu mogao izbaciti Vasquez, a u 4-3-3 na lijevo bi krilo umjesto Milanova El Shaarawyja mogao Napolijev Gabbiadini koji je prvenstvenu sezonu završio u boljoj formi. Na popodnevnom treningu u utorak lakše se ozlijedio Buffon, La Gazzetta dello Sport piše da će biti spreman za Poljud, no za zvaki slučaj spominje se i opcija sa Siriguom iz PSG-a među vratnicama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 14:44