MEDIJI O HRVATIMA

Nijemci presretni, Franuzi užasnuti: 'Mandžukić je nasljednik Rumennigea, a Lovren limitiran igrač!'

Lovren plaća danak reputaciji koja ga prati, s obzirom na to da mu je ovo treći crveni karton u ovoj sezoni, odnosno čak sedmi otkad je stigao na Gerland

Čini se kao da njemački mediji ovih dana imaju natjecanje u hvalospjevima na račun napadačke linije Bayerna, odnosno tandema Mandžukić - Müller. Dva gola našeg reprezentativca i jedan Müllerov za subotnju 3-0 pobjedu nad Mainzom zaokružio je njihov učinak na 25 golova u 20 kola Bundeslige!

Sasvim dovoljno da oduševljenje ode toliko daleko da se Mandžo i Müller nazovu legitimnim nasljednikom kombinacije “Gerd Müller - Karl-Heinz Rummenigge” s kraja sedamdesetih godina prošloga stoljeća. U sezoni 1976/77. taj je tandem udario autorski pečat na 30 golova u 20 kola elitnog natjecanja njemačkog nogometa.

“Nakon Mandžukićeva posta od šest utakmica, činilo se da će se Gomez vratiti u udarnu postavu Bayerna”, prognozirao je Kicker, ali je Mandžo na zimskim pripremama uhvatio staru formu...

“Osvojio je navijače i trenere svojim karakterom i sampouzdanjem”, tepaju mu Nijemci, a pohvala je stigla i od kapetana Lahma.

- Od prvog gola do danas je velika razlika. Bolji je u svim segmentima. Sjajan je - rekao je Lahm.

I dok Mario Mandžukić živi svoj san, 700 kilometara od Münchena u domu njegova suigrača iz reprezentacije Dejana Lovrena je dijametralno suprotno raspoloženje. L’Equipe ga je proglasio najgorim igračem 23. kola u kojem je Lyon kiksao kod Ajaccia (3-1), a Lovren je skrivio kazneni udarac u finišu utakmice i zaradio isključenje.

Lovren plaća danak reputaciji koja ga prati, s obzirom na to da mu je ovo treći crveni karton u ovoj sezoni, odnosno čak sedmi otkad je stigao na Gerland . Kritičari su naoštrili pera i poput strvinara se obrušili na jadnog Lovrena. Najdalje je otišao upravo L’Equipe koji je ga je fino “počastio”.

“Po onome što je dosad pokazao, Lovren je limitiran igrač”, stoji u komentaru u kojem se navodi da bivši stoper Dinama više nije mlad i ima dovoljno zrelosti da se njegove greške više ne mogu pripisivati neiskustvu.

Iako imaju argumente, dojam je da su Francuzi zeru pretjerali. Da, Lovren je kiksao, ali zar nije i sudac koji je kod 0-0 poništio čisti gol Lyona ili Gomis koji je kod 2-1 promašio penal? Uostalom, u akciji kojoj je prethodilo isključenje Lovrena napadač Ajaccia bio je u evidentnom zaleđu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:45