ŠVEDSKA SRAMOTA

'NIJE STVAR U NOVCU NEGO U ODNOSU KLUBA AIK-a PREMA OBITELJI!' Turinina supruga nakon što je dobila račun od 700.000 kuna

S predsjednikom AIK-a sam bio u kontaktu oko organizacije utakmice i sprovoda i on se slaže da nije baš sve najbolje ispalo - otkrio je Jerko Leko

Ne želim da se krivo shvati i da je stvar u novcu. Mene boli taj odnos AIK-a prema obitelji koja je jako razočarana - kratko je komentirala Senka Turina nakon što joj je iz Švedske stigao račun za troškove utakmice AIK-a i Dinama. Podjetimo, obitelji Turina umjesto obećanog ukupnog prihoda s utakmice biti uplaćeno tek nešto više od 40 posto...

Preciznije, od 1,374 milijuna švedskih kruna prikupljenih na Friends Areni od prodaje ulaznica i donacija navijača i Ivanovih prijatelja, na račun obitelji trebala bi sjesti točno 600.131 tisuća švedskih kruna!

Razočarana obitelj čeka očitovanje kluba iz Stockholma, a čuđenje ne krije ni Jerko Leko. Jedan od ponajboljih prijatelja preminulog Turine odmah je po primitku e-maila sa spornom specifikacijom nazvao predsjednika AIK-a tražeći dodatno objašnjenje.

- S njim sam bio u kontaktu oko organizacije utakmice i sprovoda i on se slaže da nije baš sve najbolje ispalo - otkrio je Jerko Leko, koji ima čvrsto obećanje predsjednika da će se cijela situacija preispitati.

- Nažalost, ne može odmah reagirati, već mora dobiti suglasnost Uprave kluba - dodao je Leko, koji ima čvrsto obećanje da će se AIK do ponedjeljaka očitovati o problemu.

A ništa manje iznenađeni nisi ni Ivanovi najbliži prijatelji. Tijekom boravka u Stockholmu na svakom su ih koraku uvjeravali kako će AIK snositi sve troškove organizacije i da ne trebaju brinuti ni o čemu.

- A na kraju ispada kako je obitelj sama organizirala utakmicu i platila sve troškove. Zar nije logično da se onda otvorio račun za donacije i da navijači na taj način pomognu Jojinoj djeci koja su ostala bez hranitelja - pitao se naš sugovornik koji je inzistirao na anonimnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:01