BRILJIRAO U TORINU

'NIJE LOŠE KAD ME TUKU, INAČE BIH ZASPAO NA TERENU' Mandžukić postao novi junak Bavarske

Svejedno mi je koga će nam kuglice dati u polufinalu. Uz ovakvu smo igru nadmoćni bilo kome - rekao je hrvatski reprezentativac
 AFP

U torinskom uzvratu, gdje je Bayern novim dvokorakom izbio “staroj dami” zubalo i priključio se španjolsko-njemačkom vagonu za polufinale, izvjestitelji su prepoznali paradoks. Čovjek koji je ponovno podmetnuo leđa, naprimao se batina i natopio dres, propustit će sljedeću utakmicu zbog nečije oskarovske glume.

Žuti karton zbog ranog starta na Giorgiju Chielliniju oduzeo je Mariju Mandžukiću nastup u prvom polufinalu, a naljutio Marcela Reifa, komentatora njemačke Sky televizije.

Reif je Uefi zbog izbora španjolskog suca Velasca Carballa prigovorio da joj “nisu sve na broju”. Čudne kriterije komentira i Bild, pitajući se kako to da Španjolac kasnije nije vidio Chiellinijevo laktarenje Mandžukića .

Momčad ispred svega

I Brođanin se žali na pregorku sankciju, jer “nije učinio ništa”, ali za razliku od Bildovih novinara ne prigovara što je sâm primao udarce.

- Za mene je to normalno, preuzet ću ih sve ako treba, samo da momčad profitira. Bolje je kad me istuku, jer me to gura naprijed, nego kad je mir. U tom slučaju bih vjerojatno zaspao na terenu - rekao je Mandžukić, kojeg je Uefa proglasila igračem utakmice.

Strijelac prvog Bayernovog pogotka u Torinu, svojeg 23. ove sezone (klub i reprezentacija), sanja kako će se hrvati sa stoperima i na Wembleyju 25. svibnja.

- Svejedno mi je koga će nam kuglice dati u polufinalu. Uz ovakvu smo igru nadmoćni bilo kome. Dobro je da smo Bundesligu već osvojili, pa trener može odmarati igrače i pripremati nas za Ligu prvaka. Zašto je ne bismo osvojili? Pokazali smo da imamo argumente - dodao je.

‘Svi bi ga treneri htjeli’

Osim uobičajenih pohvala njemačih novinara, Mandžukićev doprinos naglasila je i Gazzetta dello Sport, proglasivši ga zaštitnim znakom bavarske momčadi.

“Stalno se žrtvuje, trči da bi ometao suparnika, razbija njihovu igru, radi i uvijek zaprlja dres. Svi bi ga treneri htjeli! Da su bili samo upola požrtvovni kao Mandžukić, vjerojatno bi Vučinić i Quagliarealla puno više pomogli Juventusu”, zaključuje talijanski sportski dnevnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:28