ZABRINUTI NAVIJAČI

NESTALE ULAZNICE ZA BRAZIL Martinac: 'Zar vi stvarno mislite da bi FIFA muljala?'

Ako sve bude u redu, Vatrene će protiv Brazila u Sao Paulu bodriti čak 4148 navijača
Zagreb, 220313.Trg Bana Jelacica.Na glavnom zagrebackom trgu zapocele su pripreme za gledanje vecerasnje utakmice izmedju Hrvatske i Srbije. Na trgu ce biti postavljen veliki videozid za sve one koji nece moci biti na stadionu.Na fotografiji: Navijaci iz Njemacke.Foto: Damjan Tadic / CROPIX
 Damjan Tadic / CROPIX

Jučer nas je nazvao Mile Petković, negdašnji trener Zagreba, Cibalije i Slavena Belupa, jedan od zaslužnijih za karijeru Marija Mandžukića, kako je sam igrač kazao. On je među Hrvatima koji su ostali bez ulaznice za otvaranje SP-a s Brazilom .

- Sve smo platili, avionske karte i hotele, napravili smo plan po kojem idemo na tri naše utakmice u skupini, te na Argentina - BiH i Kolumbija - Obala Bjelokosti. Ima nas dvanaestorica. I nitko od nas nije dobio ulaznicu za Brazil.

Zašto su mnogi navijači ostali "ispod crte" zapravo nije teško objasniti. To se uglavnom dogodilo onima koji su zatražili samo najjeftinije karte. Nikša Martinac, koji u ime HNS-a vodi brigu o ulaznicama, kaže:

- Tko je dobio, a tko nije stvar je ždrijeba, njega je provela FIFA, naš Savez s tim nema ništa, nije nam moguć niti uvid u to. Smiješno mi je ako netko misli da bi FIFA radila bilo što mimo utvrđenih pravila. Ja sam osobno, u želji da vidim kakva je procedura, da bih znao odgovoriti ukoliko me tko pita, išao popuniti zahtjev. Kad sam se prijavio za najskuplju kategoriju susreo sam se s pitanjem pristajem li da uđem u "bubanj" za ulaznicu nižeg ranga ukoliko za ovu ne dobijem. Dakle, pomicalo se prema dolje.

Znači da je u prvoj kategoriji "prošlo" 100 ljudi, a 1129 ih je prebačeno, ukoliko su se svi s time složili; da je u drugoj namireno 837, a samo za nju je bilo 1539 prijavljenih, pa se u trećoj našlo mnogo više kandidata nego što je bilo ulaznica jer tamo se ionako prijavilo 2559 zainteresiranih za 2511 mjesta. To je sada završeno, jedino ako netko ne bi imao novac na kartici šansa bi se ukazala drugome.

Osim tih 3448 ulaznica za hrvatski sektor, postoji i one o kojima odlučuje HNS.

- HNS ima 700 karata, to je sve zajedno osam posto kapaciteta stadiona u Sao Paulu - kazao je Martinac. Za vodstvo Saveza, skupštinare, za obitelji igrača i trenera, za sponzore...

Vatrene će, po tim brojkama, bodriti 4148 Hrvata. Daleko je, skupo je, no zanimanje je veliko. Za Kamerun nije tako, rijetki će u Manaus, dok će se na Meksiku u Recifeu ponovno skupiti veći broj pristaša ekipe Nike Kovača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:29