U-21 REPREZENTACIJA

Nenad Gračan uoči Latvije: 'Nemamo pravo na kiks'

 Goran Šebelić / CROPIX

Nakon poraza od Švicarske (0-2) u četvrtak, mladoj U-21 reprezentaciji Hrvatske slijedi u srijedu, ponovno u Puli, popravni ispit s Latvijom u kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo.

Svjestan kako bi tri boda iz tog susreta vratila mir i samopouzdanje mladim reprezentativcima, izbornik Nenad Gračan na današnjoj je konferenciji za novinare u Puli kazao kako nema kalkulacija, te kako ga u ovom susretu zanima isključivo pobjeda.

"Po kvaliteti Latvijci su slabiji od Švicaraca, no to ne znači da nas čeka lagan posao. Naportiv, očekuje nas agresivni protivnik koji golove ne prima lako ali na sreću ih i ne daje", istaknuo je Gračan dodavši kako će u odnosu na susret protiv Švicarske momčad doživjete određene promjene.

"Ne želim govoriti o imenima, ali promjena će biti. Šitum se sasvim oporavio i on će najvjerojatnije startati od prve minte. Razmišljam krenuti s trojicom napadača", kazao je Gračan dodavši kako su svi igrači odlučni kvalitetnom igrom koliko-toliko izbrisati loš nastup u četvrtak.

"Bit ćemo oprezni, ali istodobno i odlučni jer nemamo pravo na kiks i zato ćemo od početka dati do znanja tko je gazda na terenu", poručio je izbornik Nenad Gračan koji za susret s Latvijom neće moći računati na vratara Dinama Olivera Zeleniku koji se protiv Švicarske ozlijedio. Susret Hrvatska-Latvija igra se sutra na stadionu Aldo Drosina s početkom u 16 sati, a sudac je Jonathan Lardot iz Belgije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 21:17