VEDRAN ĆORLUKA

'Neću se vraćati u HNL, dosta mi je vrijeđanja'

Ovdje u Engleskoj ti plješću kad ukližeš da spasiš aut, u nas kako god igrao i ponašao se, stalno te pljuckaju, sprdaju se s tobom i vrijeđaju. To demotivira igrače, kaže Ćorluka
 AFP

Za manje od tri godine Vedran Ćorluka dogurao je do standardnog reprezentativca i prvotimca četvrte momčadi Premier lige! Unatoč tome ne juri za naslovnicama. Štoviše, izbjegava medije. Sretan u miru najbližeg okruženja, ljubomoran na privatnost, nerijetko na traženje intervjua uzvrati: “A što bih vam novo mogao reći?“.

Vjerojatno i zato na više mjeseci nestane iz etera, da se prikupi materijala. Od 1. lipnja prošle godine i posljednjeg šireg medijskog istupa nakupilo se iznimno mnogo tema za raspravu. Niste nam rekli da vam je Zdravko Mamić menadžerski gazda?

- Nisam vam rekao jer to nije istina! Sa Zdravkom Mamićem imam korektan odnos. Sve te priče o ugovorima, robovlasničkim odnosima, sve je to netočno jer o karijeri sam vodim brigu poštujući savjete svoga oca. To je jedina istina, a sada - tko, što i zašto izmišlja, prepuštam njegovoj savjesti.

Jednoga dana vratit ćete se u HNL?

- Iskreno, nisam siguran da će se to dogoditi. Ne zato što mislim da sam vredniji od Lige, nego zbog toga što bi mi bilo jako teško prolaziti kroz vrijeđanja i omalovažavanja. Ovdje u Engleskoj ti plješću kad ukližeš da spasiš aut, kod nas kako god igrao i ponašao se, stalno te pljuckaju, sprdaju se s tobom i vrijeđaju. To demotivira igrače.

Dinamo?

- Malo sam ih gledao, ali vidio sam i čuo da opet imamo odličnih mladih igrača. Treba imati strpljenja, forsirati mlade i stati iza njih dok ne sazriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:48